Trupul neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sambata, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, reprezentanti ai municipalitatii.

Potrivit surselor citate, incinerarea va avea loc in cadru restrans, nefiind permis accesul presei. Reprezentantii municipalitatii au precizat ca a fost stabilita ca ora de incinerare ora 12.00, insa familia regizorului poate solicita schimbarea acesteia.

Regizorul nu va beneficia de slujba de inmormantare intrucat incinerarea nu este o practica crestina si implicit respinsa de catre Biserica Ortodoxa, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica.

Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel la familia lui Sergiu Nicolaescu sa-l inmormanteze crestineste, pentru a pastra renumele marelui regizor in constiinta poporului roman in majoritate ortodox.

"Pentru a pastra renumele lui Sergiu Nicolaescu in constiinta poporului roman in majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel catre familia marelui regizor sa-l inmormanteze crestineste, iar in acest sens, Arhiepiscopia Bucurestilor si Parohia Parc Domenii din Bucuresti (Biserica Casin) vor asigura jumatate din cheltuielile de inmormantare ale regretatului regizor. Incinerarea este o practica necrestina. In plus, Primaria Capitalei poate oferi un loc de veci la Cimitirul Bellu, in zona unde sunt inmormantate personalitatile lumii artistice", a declarat parintele Constantin Stoica.

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu va fi depus vineri, la ora 12.00, la Cercul Militar National din Bucuresti, unde prietenii, colaboratorii si toti cei interesati pot sa isi ia ramas bun de la cunoscutul regizor.

"Prietenii si colaboratorii lui Sergiu Nicolaescu, precum si toti cei care doresc sa isi ia ramas bun de la unul dintre cei mai mari regizori si actori ai Romaniei sunt asadar asteptati la Cercul Militar National pentru un ultim omagiu, vineri, 4 ianuarire, intre orele 12.00 - 00.00, si sambata, 5 ianuarie, intre 08.00 - 10.00", se mai spune in comunicat.

Totodata, familia lui Sergiu Nicolaescu "solicita decenta si discretie tuturor celor care doresc sa se incline pentru ultima data in fata Maestrului".

Dana Nicolaescu solicita presei sa trateze cu decenta decesul sotului ei, Sergiu

Citeste si:
Jurnalistul Andrei Gheorghe a fost incinerat
Jurnalistul Andrei Gheorghe a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.