Quentin Tarantino va primi premiul pentru intreaga cariera pe 4 ianuarie, de la celebrul compozitor de muzica de film Ennio Morricone.

Evenimentul de pe 4 ianuarie este considerat o continuare a Festivalului International de Film de la Roma, ce s-a incheiat pe 17 noiembrie.

Morricone, care a castigat cinci Oscaruri, a compus muzica pentru peste 500 de filme, inclusiv multe pelicule ce se inscriu in genul "spaghetti western".

"Django dezlantuit" trebuia sa aiba premiera la festivalul de la Roma din noiembrie, dar nu a fost terminat la timp pentru a fi aratat la prestigiosul eveniment. Filmul lui Tarantino a avut premiera nord-americana pe 25 decembrie, dar Roma este punctul in care "Django" isi incepe activitatea europeana. Filmul va intra in cinematografele de pe continent incepand cu 16 ianuarie. In Romania, premiera filmului are loc pe 18 ianuarie, scrie MEDIAFAX.

Noul director artistic al festivalului de la Roma, Marco Mueller, i-a adus un omagiu lui Tarantino, intr-un comunicat de presa.

"Viziunea lui Quentin Tarantino ne-a influentat radical imaginatia colectiva in ultimii 20 de ani", a declarat acesta. "Tarantino este un cineast profund american dar si foarte european, deoarece relatia sa cu cinematografia si istoria cinematografiei este in acelasi timp analitica si pasionata", a adaugat Mueller.

De altfel, "Django dezlantuit" al lui Tarantino are o relatie profunda cu Italia. Tarantino este un fan declarat al genului "spaghetti western", filmul sau fiind direct inspirat de clasicul "Django" al lui Sergio Corbucci (1966). De altfel Franco Nero, care a jucat in filmul de acum 46 de ani, are un mic rol in filmul lui Tarantino. Tarantino si Mueller se cunosc de cativa ani - in 2010, cand Tarantino a fost presedintele juriului la Festivalul de Film de la Venetia, Mueller era directorul artistic al festivalului.

Citeste si:
Tily Niculae și-a început cariera la doar 16 ani. Cât de greu i-a...
Tily Niculae și-a început...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.