Filmul "Hobbitul: O calatorie neasteptata", primul opus din noua trilogie regizata de Peter Jackson, a fost liderul box office-ului romanesc de weekend, pentru a doua saptamana consecutiv.

Cele trei filme din trilogia "Hobbitul" spun o poveste care se petrece in Pamantul de Mijloc, cu 60 de ani inainte de actiunea din "Stapanul Inelelor", pe care regizorul Peter Jackson si echipa sa de productie au adus-o pe marile ecrane in trilogia blockbuster ce a culminat cu "Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui", premiat cu trei Oscaruri - pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai buna regie si cel mai bun scenariu adaptat.

Drama "Viata lui Pi", regizata de cineastul Ang Lee, care nareaza in 3D povestea unui tanar naufragiat indian si a unui tigru de Bengal, s-a situat pe locul al doilea in box office-ul romanesc de weekend, inca de la premiera. Filmul a avut incasari de 407.304 lei si 19.195 de spectatori.

Pe pozitia a treia in box office-ul romanesc s-a situat filmul "Sapte psihopati si-un caine/ Seven Psychopaths", care are o distributie ce ii include pe Colin Farrell, Woody Harrelson si Christopher Walken. Filmul a avut incasari de 164.306 lei si 8.971 de spectatori. Marty (Colin Farrell) este un scenarist care viseaza sa-si duca la bun sfarsit scenariul "Sapte psihopati". Billy (Sam Rockwell) este cel mai bun prieten al lui Marty, actor fara slujba si hot de catei, cu jumatate de norma, care tine mortis sa-l ajute pe Marty. Hans (Christopher Walken) este complicele la faradelegi al lui Billy, un om religios cu un trecut violent. Charlie (Woody Harrelson) este gangsterul psihopat al carui caine tocmai a fost furat de Billy si Hans. Charlie e imprevizibil, extrem de violent si n-ar sta o secunda pe ganduri sa ucida pe oricine ar fi implicat in acest furt, scrie MEDIAFAX.

Pe locul al patrulea, in coborare cu doua pozitii, s-a situat filmul "Anna Karenina", care a avut incasari de 85.876 de lei si 4.488 de spectatori. Adaptat dupa romanul lui Lev Tolstoi, de scenaristul Tom Stoppard, premiat cu Oscar pentru "Shakespeare indragostit/ Shakespeare in Love", filmul marcheaza a treia colaborare a regizorului Joe Wright cu actrita Keira Knightley, nominalizata la Oscar, precum si cu producatorii Tim Bevan, Eric Fellner si Paul Webster. Din echipa mai fac parte directorul de imagine Seamus McGarvey ("The Avengers"), scenografa nominalizata de trei ori la Oscar Sarah Greenwood ("Sherlock Holmes"), monteurul Melanie Ann Oliver ("Jane Eyre"), Ivana Primorac ("Hanna)" - machiaj si coafuri, compozitorul laureat cu Oscar Dario Marianelli ("Atonement"), precum si creatoarea de costume Jacqueline Durran ("Pride & Prejudice"), de doua ori nominalizata la Oscar.

Citeste si:
Eurovision 2022. EBU acuză că ne-am calificat prin fraudă
Eurovision 2022. EBU acuză că...

Pe locul al cincilea s-a plasat "Cinci eroi de legenda/ Rise of the Guardians", care a avut incasari de 85.491 de lei si 4.681 de spectatori. "Cinci eroi de legenda" este un film bazat pe cartile pentru copii "The Guardians of Childhood", inca nepublicate, ale scriitorului William Joyce. Personajele principale sunt celebre in lumea copilariei: North (Mos Craciun), Bunnymund (iepurasul de Pasti), Sandy (Omul de Nisip), Pitch, the Boogieman (Omul Negru, Bau-Bau) si Tooth (Zana Maseluta).

In total, in weekend, cinematografele romanesti au avut incasari de 1.905.129 de lei si 92.950 de spectatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.