Diva R&B Rihanna, cantareata britanica Adele si trupa nou lansata One Direction conduc celebrul top realizat la final de an de revista Billboard.

Astfel, trupa One Direction, care anul acesta a fost inclusa de doua ori in topul Billboard 200 - in martie, cu piesa de debut "Up All Night", si in noiembrie, cu albumul "Take Me Home" -, s-a clasat pe primul loc in categoria "cel mai bun artist/ cea mai buna formatie a anului".

De asemenea, britanica Adele, in varsta de 24 de ani, prima artista care, in 2011, a ajuns pe locul intai simultan la categoriile "cel mai bun single", "cel mai bun album" si "cel mai bun artist", si-a confirmat suprematia pe piata muzicala si in acest an, cand cel mai recent album al sau, "21", castigator al premiului Grammy, a fost cel mai bine vandut material discografic in Statele Unite ale Americii - 10 milioane de copii vandute numai in SUA, de la lansarea in februarie 2011. Mai mult, pentru al doilea an consecutiv, Adele a fost desemnata de Billboard "artista anului".

Tot in topul Billboard 2012, cantaretul de rap si R&B Drake a fost desemnat cel mai bun artist, iar trupa pop-rock Maroon 5 a fost numita cel mai bun grup.

Rihanna, in varsta de 24 de ani, a fost plasata in fruntea topului Hot 100, dupa un an in care hiturile ei "We Found Love" si "Diamonds" au stat saptamani la rand pe primele locuri in Hot 100 Chart, care contabilizeaza, saptamanal, piesele cel mai bine vandute, potrivit MEDIAFAX.

Insa Rihanna nu si-a putut adjudeca si primul loc in topul Hot 100 de single-uri, castigator fiind anul acesta australianul Gotye, cu piesa "Somebody That I Used To Know".

Billboard a realizat topurile acestui sfarsit de an pe baza performantelor inregistrate de artisti sau de trupe - vanzari de albume si numar de difuzari - in perioada 3 decembrie 2011 - 24 noiembrie 2012.

Citeste si:
Rihanna a devenit cea mai tânără miliardară din SUA
Rihanna a devenit cea mai...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.