De cind e PRO TV-ul, in fiecare seara a spus la fel: „Sint Andreea Esca si va prezint stirile!” Dar Andreea Esca si stirile s-au schimbat mereu. Dupa cum profesionalismul a cerut-o, dupa cum publicul a vrut. Cursa aceasta de la ora 19 arata azi ca un spectacol total de stiri, cercei, inele, coafuri, vestimentatii.

Priveste cele doua ipostaze ale tale si comenteaza-le!

Da. Aici eram cu Boris Becker prin 2000, cred. A fost o mare surpriza pentru mine. Eu il credeam complet diferit. Am descoperit un barbat sarmant, bine crescut si inteligent.

Inteleg, tu cum erai imbracata?

In sacou si camasa.

Cum erau stirile pe atunci? Se potriveau cu vestimentatia?

Ca si acum. Stirile erau facute de profesionisti si erau de o mare valoare. Dar inteleg unde vrei sa ajungi. Vrei sa ajungi la faptul ca acum stirile si eu sintem altfel.

"Sint Andreea Esca si va prezint parada modei".

Cred ca exagerezi. Sint Andreea Esca si prezint Stirile PRO TV. Vezi, aceste schimbari s-au produs dupa intense cercetari de piata. Sondajele ne-au aratat ca oamenii s-au schimbat, ca au alte prioritati in viata. Sa nu uitam ca interesul pentru politica a scazut. Cu toate acestea, stirile noastre prezinta principalele evenimente politice. Cit despre parada modei, sa stii ca micile accesorii pe care le port au venit dupa ce am studiat si noi televiziunile din Spania sau Italia, tari cu un public mai apropiat de al nostru, care e atent si la stiri, dar si la prezentator. In acest context, este foarte important sa le oferim toate ingredientele.

Stiu, dar tu esti cu cercei, inele, care mai de care mai scumpe.

Nu-i adevarat. Sint niste accesorii la moda, care nu intotdeauna costa si mult.

Poate, dar oamenii se uita la cerceii tai, nu la stiri.

Nu cred asta. Stirile trebuie sa fie un spectacol total, iar prezentatoarea nu poate fi decit parte a acestui spectacol. Intelegi, s-au schimbat generatiile. Sa spunem si altfel. Asa sint stirile in lume. Asa cum sintem, noi sintem copiati de celelalte televiziuni. Deci, nu am scazut standardele, ci din contra, le-am impus pe piata romaneasca.

Un coleg de-al meu mi-a spus: mama, ce decolteu are Andreea in seara asta!

Eu sint sigura ca toti colegii tai din redactie sint niste tipi inteligenti si daca unuia dintre ei ii place decolteul meu si se uita si la stiri si din acest motiv, eu nu pot sa fiu decit multumita ca am cistigat inca un telespectator de valoare.

Mesajul aparitiei decolteului care este?

Am mai explicat o data ca am schimbat stilul vestimentar, pentru ca am vrut sa fiu mai feminina si sa fiu pe placul romanilor. Cu toate acestea, "Stirile de ora 19" au pastrat, in ciuda a ceea ce tu insinuezi, un standard de profesionalism, dar sint un produs ce trebuie vindut. Ele folosesc toate mijloacele pentru a atrage, pentru a trece dincolo de sticla. Cercetarile de piata arata clar ca ele sint stirile omului contemporan.

Pai, astea mai sint stiri?

Sint stiri. Dar noi ne concentram si pe felul in care le ambalam. Si, repet, priveste in jurul tau. Priveste cum lumea este altfel decit in ‘89.

Deci, am pierdut stirile gen Piata Universitatii.

Piata Universitatii a fost importanta la timpul ei. In 2005, si tu ai complet alte aspiratii!

Stirile, azi, au ingrediente din registrul minor.

Stirile PRO TV acopera toate registrele si noi le selectam dupa principii jurnalistice. Daca tu, ca telespectator, consideri ca unele evenimente sint mai importante decit altele, este o alegere subiectiva. Noi concepem in fiecare zi un program pentru toate gusturile.

Esti o cititoare de prompter?

Nu am fost niciodata si tu stii prea bine asta. Eu imi scriu fiecare stire, asa ca imi permit sa citesc prompterul. Fiecare isi stie valoarea. Eu mi-o cunosc foarte bine.

Care este salariul Andreei Esca?

Voi, cei de la "Catavencu", ati facut o obsesie din asta. Ma amuza aceasta gluma, dar lucrurile s-au schimbat in ultimii 10 ani. Salariul meu era mare la inceputuri, cind toate salariile din PRO TV erau peste media celor din alte televiziuni.Acum, salariul meu este unul absolut normal, dar a ramas legenda. Asa cum spuneam si mai devreme, Romania a evoluat, astazi sint profesionisti din alte domenii mult mai bine platiti, pentru ca asta este regula pietei.

Ai lucrat de la inceputuri cu Adrian Sirbu. Cum e omul asta?

E un personaj mitic, sa spun asa. Vede inaintea tuturor cum va arata lumea peste 10 ani si stie mereu sa ne struneasca, astfel incit sa fim intotdeauna primii.

Viata si stirile te fac fericita?

Da.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.