Actorul britanic Ian McKellen, una dintre vedetele din distributia francizei "Stapanul inelelor", a dezvaluit, de curand, ca sufera de un cancer de prostata "de sase sau sapte ani", informeaza contactmusic.com.

Potrivit MEDIAFAX, actorul britanic, in varsta de 73 de ani, a spus ca s-a speriat destul de tare atunci cand medicii i-au descoperit cateva celule canceroase la nivelul prostatei, in urma unei biopsii. Artistul a ales, insa, sa nu se opereze, ci sa faca teste medicale la perioade regulate, pentru a se asigura ca boala nu s-a extins.

"Ti se pune un nod in gat atunci cand afli o astfel de veste. E ca atunci cand te duci sa iti faci un test HIV si te intrebi: «La naiba, oare asta e capatul drumului?». Medicii iti spun ca ai cancer la prostata, iar apoi iti spun ca poti sa il invingi. Iti mai spun ca poti sa il extirpezi, dar nu esti un candidat potrivit pentru asta. Devii un pacient care asteapta si monitorizeaza. Am boala asta de sase sau sapte ani. Atunci cand o ai, o monitorizezi, ca te asiguri ca nu se raspandeste in corp. Dar, daca celulele canceroase se afla doar in interiorul prostatei, nu e mare lucru", a declarat actorul britanic intr-un interviu acordat tabloidului Daily Mirror.

"Multi oameni mor din cauza acestei boli, insa este o forma de cancer care poate fi tratata. Ma testez cu regularitate si boala nu s-a raspandit. Nu am urmat niciun fel de tratament. Medicii iti explica situatia: poti sa te operezi, dar nu are niciun sens pentru mine sa fac o operatie, pentru ca nu am nevoie de ea. Medicii sunt ingrijorati doar daca boala se va extinde in afara prostatei. Daca nu se va intampla asta, atunci pacientul e in regula. Cum stii daca se extinde? Iti face teste medicale cu regularitate", a adaugat Ian McKellen.

Si, in ciuda unor tulburari de vedere si de auz, Ian McKellen spune ca se simte foarte bine, gratie exercitiilor fizice pe care le practica zilnic.

"Tocmai mi-am pus o proteza auditiva, voi face o operatie de cataracta, am un implant in gura, am ceva probleme cu prostata (...) Dar ma simt foarte bine, multumesc. Sunt norocos, nu ma doare absolut nimic. Fac in mod regulat pilates - o serie de exercitii de intindere si tonifiere a muschilor, pe care le recomand tuturor acelora care au varsta mea, intrucat exista tentatia de nu mai face sport pe masura ce imbatranesti. Ei bine, ar trebui! Intotdeauna merg pe scari la metrou si locuiesc intr-o casa in care exista multe scari de urcat. Acestea sunt exercitii bune, dar ai nevoie de mai mult de atat", a spus starul britanic.

Citeste si:
Dan Grecu, „stăpânul inelelor”, primul gimnast român care a adus...
Dan Grecu, „stăpânul...

Sir Ian McKellen, nascut la Burnley, in Marea Britanie, este considerat de critici drept unul dintre cei mai mari actori britanici de cinema, teatru si televiziune. Pe langa rolul lui Gandalf din trilogia "Stapanul inelelor", semnata de Peter Jackson, Ian McKellen, l-a interpretat pe diabolicul Magneto din filmele "X-Men", de Bryan Singer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.