Actorul Serban Ionescu a fost inmormantat, sambata, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare si in aplauzele a sute de persoane - colegi de breasla si oameni simpli.

Potrivit MEDIAFAX, actorul a avut parte de aplauze atat la plecarea cortegiului mortuar de la Teatrul National, dar si la sosirea la Cimitirul Bellu, unde s-a desfasurat ceremonia religioasa.

Dupa oficierea slujbei, sicriul cu trupul neinsufletit a fost scos din biserica, fiind purtat de militari din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul" si intampinat cu un nou val de aplauze.

Coborarea sicriului in mormant a fost insotita de trei salve si de noi aplauze.

Printre cei aflati in multimea adunata la Cimitrul Bellu au putut fi vazuti Ion Caramitru, Mircea Albulescu, Ducu Darie, George Ivascu, Marius Bodochi.

Serban Ionescu a murit miercuri seara, la Spitalul Floreasca din Capitala, la varsta de 62 de ani, dupa mai multe luni de suferinta, din cauza unei forme agresive de scleroza. Sicriul sau a fost depus mai intai la Biserica Batistei, iar vineri a fost transferat la Sala Media a Teatrului National.

Zeci de persoane, admiratori, dar si colegi de breasla, au venit vineri la Biserica Batistei pentru a-si lua ramas bun de la actor. Pe langa admiratori, care au venit cu flori la Biserica Batistei, s-au numarat si colegi ai lui Serban Ionescu, precum Vladimir Gaitan, Eugen Cristea, Carmen Tanase, Elvira Deatcu si Marin Moraru.

Mai multe coroane de flori au fost trimise de membri ai familiei, prieteni si apropiati ai actorului, printre acestea numarandu-se si una de la Teatrul Mic din Capitala si una de la presedintele Traian Basescu. Pelerinajul a continuat si la Teatrul National, unde au venit sa-si ia ramas bun de la Serban Ionescu Ion Caramitru, Mircea Albulescu si oameni simpli care l-au iubit si admirat pe actor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.