Actrita Oana Pellea scrie, pe pagina sa de Facebook, ca, pentru ea, Serban Ionescu ramane Pelicanu', studentul cu zambet timid, talentat "si iubit de profesorul lui, Amza".

"Pentru mine o sa ramana Pelicanu' ...studentul cu zambet timid, inalt si ca un argint viu, talentat si iubit de profesorul lui, Amza, ce ne venea in casa, cu respect si iubire. Mi-a fost si o sa-mi fie drag,. Dumnezeu sa te odihneasca, Serban Ionescu!", scrie Oana Pellea, transmitand condoleante familiei actorului.

Ion Dichiseanu a declarat pentru MEDIAFAX ca Serban Ionescu a fost un coleg minunat si un mare actor, care ar mai fi avut multe de spus.

"Am jucat cu el intr-un singur film ("Burebista", de Gheorghe Vitanidis, n.r.), dar iti dai seama cum este un om cand esti la greu, adica la munca. El era un om extraordinar de bun, mi-era foarte drag", a spus Ion Dichiseanu.

"Imi pare foarte rau ca s-a prapadit... era de asteptat, ca si la Iurie Darie. Este pacat ca s-a dus, pentru ca, la 62 de ani, mai ai inca multe de spus", a adaugat Dichiseanu, care l-a descris pe Serban Ionescu drept "un mare actor si un coleg minunat".

Regizorul Sergiu Nicolaescu a declarat, joi, ca moartea lui Serban Ionescu este o mare pierdere pentru cinematografia romaneasca.

"Serban Ionescu a fost un actor de exceptie, care putea interpreta cu usurinta orice rol, indiferent daca era vorba despre unul in drama sau in comedie", a declarat Sergiu Nicolaescu, adaugand: "L-as putea compara din acest punct de vedere cu un alt mare disparut al nostru, Amza Pellea. Dumnezeu sa-l ierte!!".

Dorel Visan a spus ca Serban Ionescu a fost "un actor unic, care nu semana decat cu el insusi", iar moartea sa reprezinta o pierdere mai ales pentru filmul romanesc.

"Serban Ionescu a fost un actor din generatia foarte bine pregatita. Pacat ca generatia asta incet-incet dispare si nu prea se ridica actori tineri suficienti ca sa le ia locul", a mai spus Dorel Visan.

Citeste si:
In Memoriam: Personalitati pe care le-am pierdut in 2012
In Memoriam: Personalitati pe...

Actorul si-a amintit ca l-a intalnit pe Serban Ionescu, cu care a colaborat doar in film, la un festival de teatru de la Timisoara.

"Cred ca era intr-o piesa de Ion Baiesu... era foarte bun. Seara, am mers la o plimbare pe o strada din Timisoara. El ma intreba care e calea sa ajunga un actor cunoscut. I-am spus ca in afara de talent este calea muncii. Si uite ca a ajuns acolo", a mai spus Dorel Visan.

Actrita Florina Cercel spune ca actorul era "un om minunat, un om cu o generozitate extraordinara".

"A plecat Serban", a spus actrita, remarcand ca moartea lui Serban Ionescu a urmat decesului unui alt mare actor, Iurie Darie.

"Dumnezeu i-a iubit ca i-a luat. Si unul, si celalalt au avut o suferinta indelungata si nu meritau. Au fost prea buni actori, prea buni oameni, ca sa sufere atat de mult", a spus Florina Cercel.

Citeste si:
Acreditarea Spitalului de Urgenta Floreasca, suspendata
Acreditarea Spitalului de...

Ea si-a amintit ca a jucat cu Serban Ionescu intr-un film si ca au stat impreuna doua luni, undeva in Delta, ocazie cu care l-a cunoscut bine.

Actrita Medeea Marinescu a declarat ca Serban Ionescu a fost un om minunat, care "s-a stins ingrozitor de devreme" si ca va avea tot timpul amintirea lui "frumoasa si luminoasa".

Actrita a spus ca a tinut legatura cu fiul lui Serban Ionescu si al Magdei Catone, iar baiatul, extrem de talentat, ii va calca pe urme tatalui sau.

"Daca exista o raza de lumina, e amintirea lui ca om si a rolurilor pe care le-a lasat in urma , iar o a doua este fiul sau, pe care l-a adorat", a afirmat Medeea Marinescu.

Actorul Serban Ionescu a incetat din viata miercuri seara, in jurul orei 23.30, la Spitalul Floreasca, a declarat pentru MEDIAFAX directorul unitatii medicale, Radu Macovei. Serban Ionescu, in varsta de 62 de ani, fusese internat marti la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, in sectia de Terapie Intensiva, dupa ce starea lui s-a agravat.

Citeste si:
Amza Pellea a decedat la vârsta de 52 de ani! Care a fost ultima...
Amza Pellea a decedat la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.