Ultimul film din franciza "Twilight", "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea a 2-a", este cea mai buna lansare in cinematografele romanesti din istorie.

Aducand peste 123.000 de spectatori la cinematografe si incasari de aproximativ 2.155.000 de lei, ultima parte a fenomenului "Amurg" se claseaza pe primul loc in topul preferintelor romanilor care au ales sa vada acest film in weekend-ul 16 - 18 noiembrie.

Pana la lansarea ultimului film din seria "Amurg", cele mai bune rezultate din toate timpurile in weekend-ul de lansare le-a detinut "Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi", cu 83.213 spectatori, urmatorul loc fiind ocupat de "Avatar", cu 67.200 spectatori.

Cu aceste date impresionante, seria "Amurg" reuseste sa intreaca orice asteptari, dovedind inca odata devotamentul unui numar tot mai mare de fani romani, cuceriti de noile personaje, dovezile de dragoste nemuritoare si o lupta finala de proportii epice din "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea a 2-a".

Pelicula regizata de Bill Condon a obtinut incasari de 141,3 milioane de dolari in primul weekend in care a rulat in cinematografele din America de Nord. La nivel mondial, filmul care prezinta noile aventuri ale personajelor Bella si Edward, a incasat 341 de milioane de dolari, scrie MEDIAFAX.

Pana in prezent, franciza „Amurg" a avut incasari de peste un miliard de dolari in SUA, iar biletele vandute in lumea intreaga au depasit suma de 2,5 miliarde de dolari.

Noul film din seria „James Bond", intitulat „007: Coordonata Skyfall", a pierdut poziția de lider si ocupat pozitia a doua, cu incasari de 41,5 milioane de dolari.

Podiumul a fost completat de „Lincoln", cel mai recent film regizat de Steven Spielberg, in care rolul principal este interpretat de britanicul Daniel Day-Lewis.

Citeste si:
Doliu în cinematografie! Un actor care a jucat în „James Bond” a murit
Doliu în cinematografie! Un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.