Premiera filmului "Lincoln" a starnit o curiozitate ciudata: care presedinte american a fost interpretat de cele mai multe ori in filme?

Raspunsul este chiar Abraham Lincoln, care a aparut in 130 de instante diferite in cinematografia americana, conform informatiilor preluate de slate.com de pe imdb.

Pe locul doi s-a clasat la mare distanta George Washington, cu 70 de aparitii. Washington ar putea sa fie si primul presedinte care sa fi fost jucat vreodata intr-un film, din moment ce in 1909 s-au realizat doua scurt-metraje despre acesta.

Pe locul 3 se afla Ulysses S. Grant, desi in mod surprinzator, majoritatea interpretarilor pentru acest presedinte au loc intr-o perioada de dinainte ca el sa fie ales presedinte.

Un alt lucrur surprinzator cu privire la acest top este ca George W. Bush (36) a aparut de mai multe ori in filme decat John F. Kennedy (30).

Iata topul intreg sub forma de infografic:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.