Sting spune ca nu este "nostalgic" in aceste zile, cand sarbatoreste 25 de ani de cariera solo, prin turneul "Back to bass", si continua sa compuna "multe piese noi".

"Nu sunt o persoana foarte nostalgica. Nu imi sta in fire. Pentru cei 25 de ani de cariera, am fost nevoit sa privesc in urma, in timp ce instinctul meu imi spune intotdeauna sa merg inainte", a declarat muzicianul britanic intr-un interviu realizat in luna octombrie prin e-mail.

In ultimii ani, artistul britanic a ales sa exploreze curente muzicale stravechi, precum cele clasice - cantece ale lutistului John Dowland (1563-1626) - sau ariile care ii amintesc de frigul matinal din copilaria sa petrecuta in Newcastle, pe baza carora a compus doua discuri, scrie MEDIAFAX.

Artistul s-a inspirat si din propria istorie, reformand grupul The Police pentru a sustine un turneu mondial, iar apoi a sustinut seria de concerte "Symphonicity", in cadrul carora a reinterpretat piesele sale de succes, dar in versiune simfonica.

Acest sfert de secol de cariera solo a generat un box-set, lansat in 2011, si apoi un turneu mondial "Back to bass".

Pentru turneul "Back to bass", muzicianul reia marile lui succese solo de dupa dizolvarea trupei The Police, precum "Englishman in New York", "Fields of Gold" si "Shape of my heart".

El interpreteaza si cateva piese ale fostei sale trupe, acompaniat de o trupa rock.

"Dupa ce am cantat cu orchestre simfonice, am vrut sa ma indrept spre directia opusa, sa revin la esential. Cu o trupa rock, poti sa fii spontan, sa schimbi o tonalitate, un refren, in timp ce alaturi de o orchestra trebuie sa te concentrezi si sa ramai lipit de partitura", a precizat muzicianul britanic.

Cantaretul, al carui nume real este Gordon Sumner, nu doreste sa renunte la a interpreta piesele lui de succes.

Citeste si:
Sting, apel la ajutor pentru Ucraina: „Noi, toţi, ne iubim copiii....
Sting, apel la ajutor pentru...

"Chiar intr-un cantec precum «Roxanne», pe care l-am cantat probabil de mii de ori, exista intotdeauna ceva nou de descoperit. E meseria mea sa cant aceste piese in fiecare seara cu pasiune si cu acelasi sentiment al descoperirii pe care il aveam in momentul in care le-am compus", spune Sting. Sting, care a implinit de curand varsta de 61 de ani, are si alte proiecte: "Dupa acest turneu, voi schimba ritmul si voi continua sa lucrez la o piesa de teatru pe care o scriu in aceste zile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.