Trupa suedeza de post-metal Cult of Luna va concerta, in premiera, in Romania, pe 29 aprilie 2013, in Silver Church din Bucuresti, si pe 30 aprilie, in clubul Daos din Timisoara, informeaza organizatorii, Mighty Owl Productions.

Trupa Cult of Luna vine in Romania pentru a-si promova cel mai recent album, "Vertikal", primul dupa o pauza de cinci ani. CD-ul este influentat de superproductia clasica "Metropolis" (Germania, 1927), un film mut de science fiction, regizat de Fritz Lang.

Potrivit MEDIAFAX, actiunea din "Metropolis" este plasata intr-un oras al viitorului, o societate distopica ale carei reguli urmeaza sa fie puse sub semnul intrebarii.

"Consideram ca aceasta tema are un impact foarte direct ce poate fi exprimat prin muzica. Am dezvoltat structuri clare - foarte lineare, fara a complica procesul compozitiei. Stim ca fanii asteapta de mult timp un nou album, astfel ca am avut nevoie de timp pentru a pregati arena. Au existat schimbari, am vrut sa ne intoarcem cu ceva nou. E foarte important sa transpunem ideea albumului intr-un spatiu live. Veti asculta material nou foarte curand", spune Johannes Persson (chitara/ voce).

Concertele sustinute de Cult of Luna in Romania fac parte dintr-o serie exclusiva de evenimente printre care se numara si un recital la celebrul festival Roadburn.

Alaturi de Neurosis, Cult of Luna este considerata una din cele mai importante formatii de post-metal la ora actuala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.