Cea mai mare tranzactie de la Hollywood a avut loc marti cand Disney a cumparat Lucasfilm cu toate licentele pentru Razboiul Stelelor de la George Lucas.

Reprezentantii studiourilor Disney au anuntat, marti, ca vor cumpara compania de productie cinematografica infiintata de George Lucas, creatorul francizei "Razboiul stelelor", pentru suma de 4,05 miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

"Aceasta tranzactie combina un portofoliu de continuturi de clasa mondiala, ce include «Razboiul stelelor», una dintre cele mai mari francize de divertisment familial din toate timpurile, cu creativitatea unica a grupului Disney, pe mai multe platforme", a declarat intr-un comunicat de presa patronul grupului Disney, Robert Iger.

Trecerea companiei Lucasfilm in subordinea grupului Disney marcheaza totodata retragerea lui George Lucas, in varsta de 68 de ani, de la conducerea companiei pe care a creat-o in 1971.

"A venit vremea pentru mine sa predau «Razboiul stelelor» unei noi generatii de regizori. Intotdeauna am crezut ca «Razboiul stelelor» va trai mai mult decat mine si cred ca a fost important pentru mine sa fac aceasta tranzitie in timpul vietii mele", a declarat George Lucas..

Disney a mai anuntat ca intentioneaza ca in 2015 sa lanseze un nou film din serie, posibil chiar Episodul VII.

Achizitionarea companiei Lucasfilm marcheaza pentru Disney continuitatea unei politici foarte agresive in domeniul achizitionarii de continuturi, ilustrata in ultimii ani prin achizitionarile succesive a companiei Pixar (specializata in filmele de animatie) si a diviziei de super-eroi ai grupului Marvel (Iron Man, Captain America, Thor...), surse inepuizabile de filme, seriale televizate, jocuri video si produse derivate.

Aceste investitii s-au dovedit extrem de rentabile pentru grupul Disney. Doar in cinematografie, filmul "Povestea jucariilor 3", produs de Pixar in 2010, si "Avengers" inspirat de eroii grupului Marvel, lansat in 2012, au generat incasari de 1,06 miliarde de dolari respectiv 1,5 miliarde de dolari pe plan mondial.

Citeste si:
Disney a ales o actriță metisă pentru a o interpreta pe Albă ca Zăpada
O actriţă metisă o va...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.