Woody Allen a fost dat in judecata de fundatia care administreaza averea lui William Faulkner, din cauza includerii in filmul "Miezul noptii in Paris/ Midnight in Paris", regizat de el, a doua replici care fac referire la celebrul scriitor american.

Reprezentantii fundatiei Faulkner Literary Rights LLC au depus o plangere oficiala la un tribunal din statul Mississippi, saptamana trecuta, in care solicita plata unor daune si a unor despagubiri de la aproximativ 100 de persoane si companii, care, potrivit spuselor lor, ar fi profitat de pe urma unei "insusiri ilegale a operei" celebrului scriitor William Faulkner.

Printre acuzati se afla Woody Allen, al carui film din 2011 "Midnight in Paris" include doua replici rostite de personajul Gil Pender, interpretat de actorul Owen Wilson. "Trecutul nu este mort!", spune acel personaj de film, relateaza MEDIAFAX.

"De fapt, el nici macar nu este trecut. Stii cine a spus asta? Faulkner. Si a avut dreptate. L-am intalnit si eu. M-am ciocnit de el la o petrecere", afirma intr-o alta replica acelasi personaj de film.

Avocatii fundatiei Faulkner sustin ca Woody Allen ar fi trebuit sa le ceara permisiunea inainte de a folosi acele fraze in filmul sau. Ei spun, totodata, ca regizorul Woody Allen a citat in mod eronat fraza originala a scriitorului, ce poate fi gasita in romanul acestuia din 1950, "Recviem pentru o calugarita" ("Requiem for a Nun").

"Trecutul nu este mort niciodata. El nu este nici macar trecut".

Printre ceilalti acuzati se afla si Sony Pictures Classics, studiourile care au produs filmul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.