Scurtmetrajul "Chefu'", de Adrian Sitaru, a primit marele premiu la Festivalul International de Film de la Uppsala (Suedia), care s-a desfasurat intre 22 si 28 octombrie, informeaza site-ul evenimentului.

"Marele premiu al festivalului este acordat unui film care are un ritm perfect al dialogului, cu un crescendo irezistibil, a carui actiune se petrece intr-un apartament. Este o drama cotidiana despre consecintele unei petreceri, spusa cu mult dinamism si umor", se arata in motivatia juriului, potrivit MEDIAFAX.

In "Chefu'", Neli, in varsta de 55 de ani, este plecata la Bucuresti. Fiul ei, Dan, in varsta de 17 ani, ramane singur acasa. La intoarcere, vecinele din bloc se grabesc sa-i ureze bun venit si sa-i povesteasca pana in cele mai mici detalii aspecte picante ale chefului organizat de Dan in lipsa ei.

Adrian Sitaru este regizor, producator, scenarist si actor. Scurtmetrajul sau "Valuri" a castigat premiul Leopardul de Aur, in sectiunea Leopards of Tomorrow, la cea de-a 60-a editie a Festivalului International de Film de la Locarno, in vara lui 2007. Lungmetrajul sau de debut, "Pescuit sportiv", a primit doua distinctii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, premiul juriului la cea de-a doua editie a Festivalului de Film Estoril, in 2008, dar si marele premiu al sectiunii New Voices la Festivalul International de Film de la Palm Springs. De asemenea, "Din dragoste cu cele mai bune intentii" a primit, anul trecut, premiile pentru regie si pentru cel mai bun actor in rol principal, la Festivalul International de Film de la Locarno.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.