Actrita americana Elizabeth Taylor l-a depasit pe Michael Jackson si ocupa prima pozitie in topul celor mai bogate vedete care nu mai sunt in viata.

Fondul care administreaza averea lasata de celebra actrita americana, decedata in 2011, a obtinut in ultimele 12 luni venituri de 210 milioane de dolari. Cea mai mare parte din aceasta suma provine din vanzarea la licitatie a bijuteriilor, rochiilor si operelor de arta care au apartinut artistei.

Michael Jackson, care a murit in iunie 2009 si a ocupat pentru doi ani consecutiv primul loc in acest top, a coborat pe pozitia a doua, cu venituri de 145 de milioane de dolari.

Locul al treilea este ocupat de cantaretul Elvis Presley, cu 55 de milioane de dolari.

Pe langa licitatia Taylor, care a generat incasari totale de 184 milioane de dolari, actrita Liz Taylor, care a murit in martie 2011, la varsta de 79 de ani, a castigat alte 75 de milioane de dolari din comercializarea liniei ei de parfumuri White Diamonds.

"Restul banilor vin din vanzarea unor proprietati si din redevente provenind din filmele cu Elizabeth Taylor. Dupa «Cleopatra», vedeta a negociat foarte inteligent cu producatorii de la Hollywood si a primit 10% din incasarile generate de fiecare film in care a jucat", au explicat editorii revistei Forbes, potrivit MEDIAFAX.

Desi Elizabeth Taylor l-a "detronat" pe Michael Jackson in acest an, specialistii de la Forbes considera ca starul pop isi va recastiga aceasta pozitie anul viitor, gratie unor venituri considerabile obtinute din vanzarile muzicale si alte redevente.

Creatorul american de benzi desenate Charles Schulz, decedat in 2000, ocupa locul al patrulea, cu venituri de 37 de milioane de dolari.

Locul al cincilea a revenit cantaretului de muzica reggae Bob Marley, cu venituri de 17 milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bogate vedete care nu mai sunt in viata este completat, in ordine, de cantaretul John Lennon (12 milioane de dolari), actrita Marilyn Monroe (10 milioane de dolari), savantul Albert Einstein (10 milioane de dolari), scriitorul american Theodor Seuss Geisel (9 milioane de dolari) si actorul Steve McQueen (8 milioane de dolari).

Citeste si:
Construcție rezistentă: care sunt top 3 materiale folosite?
Construcție rezistentă: care...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.