Actorul si regizorul Horatiu Malaele a primit, miercuri seara, la Cluj-Napoca, Premiul de excelenta pentru intreaga cariera la Festivalul International de Film "Comedy Cluj".

Actorul si regizorul Horatiu Malaele a primit Premiul de excelenta pentru intreaga cariera in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Cinematograful Victoria din Cluj-Napoca, sala fiind plina.

Dupa festivitate a urmat proiectia filmului "Divort din dragoste", turnat in 1991, in regia lui Andrei Blaier, cu Horatiu Malaele in rol principal.

Horatiu Malaele s-a aratat uimit si a spus ca s-ar putea sa nu merite acest premiu.

"Sunt uimit de acest laudatio care mi se face. Mi-am adus aminte, poate nu intamplator, de o poveste cu doi prieteni care merg la inmormantarea unui apropiat al lor, iar la citirea necrologului, care il prezenta pe cel disparut ca fiind un om bun, cinstit si drept, unul din prieteni il indeamna pe celalalt prieten sa plece, pentru ca «asta nu-i al nostru». S-ar putea sa nu merit favoarea acestui premiu. S-ar putea sa tin locul altcuiva. Un prieten de-al meu spunea ca daca cine trebuie nu e, cine e, nu trebuie sa fie. Va multumesc foarte mult ca, iata, coparticipam, iata, coabitam, si v-ati gandit la acest premiu", a spus Horatiu Malaele, potrivit MEDIAFAX.

Malaele a afirmat ca premiul este o "proba de dragoste intr-o prezumtiva distrugere".

"De obicei, cand ti se da un premiu, fie esti banuit de o boala grava pe care nu o stii, fie, precum spune un proverb islamic, daca vrei sa distrugi pe cineva trebuie mai intai sa-l iubesti. Iata o proba de dragoste intr-o prezumtiva distrugere", a spus actorul.

Actor, regizor, caricaturist si scriitor, Horatiu Malaele a realizat roluri memorabile in numeroase filme de lungmetraj. Ca si regizor de film a obtinut numeroase distinctii nationale si internationale cu filmul "Nunta muta", realizat in anul 2008.

"Comedy Cluj" se desfasoara in perioada 12 - 21 octombrie la Cluj-Napoca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.