Filmul belgian "Oh Willy...", de Emma De Swaef si Marc James Roels, a primit sambata seara Trofeul Festivalului Anim'est.

"Oh Willy..." i-a convins pe cei trei membri ai juriului ca merita premiul cel mare intrucat este "o realizare minunata care arata exact așa cum se simte: sensibil si tandru, in timp ce se joaca cu o paleta subtila de emotii".

Regizoarea Emma De Swaef nu este la prima vizita la Anim’est - in 2009 ea a castigat mentiunea speciala a juriului la categoria film studentesc.

Premii Anim'est
Cel mai bun film de lungmetraj -"Alois Nebel" (regia Tomáš Lucáĸ, Cehia, 2011),
Cel mai bun film de scurtmetraj - "Tatal/ Father" (regia Ivan Bogdanov, Moritz Mayerhofer, Asparuh Petrov, Veljko Popovic, Rositsa Raleva, Dmitry Yagodin, Bulgaria-Croația-Germania, 2012),
Mentiuni speciale pentru film de scurtmetraj, pentru "Bendito Machine IV" (regia Jossie Malis, Spania, 2012),
Cel mai bun film studentesc - filmul finlandez "Roire/ Swarming" (regia Joni Mannisto, 2011),
Cel mai bun film din sectiunea Balkanimation a mers in Bulgaria, pentru "O zi anunțata/ Rew Day" (regia Svilen Dimitrov, 2012).
Cel mai bun film romanesc - "Viorica Bucur" (regia Alexei Patrașcu, 2010).
Premiul pentru cel mai bun videoclip - "Have you seen my sister Evelyn" (regia Hoku Uchiyama, SUA, 2011
Cel mai bun clip Publicitar - "Fish Face" (regia Alexander Dietrich, Dominic Eise, Johannes Flick, Germania, 2012).
Cel mai bun film de scurtmetraj din sectiunea Minimest - "Craciun cu Clopoței/ Jingle All the Way" (regia Chel White, SUA, 2011).

Premiul Publicului, acordat unui scurtmetraj din sectiunea Animash, s-a acordat filmului "Cheia lipsa/ The Missing Key" (regia Jonathan Nix, Australia, 2011), "o poveste emotionanta pusa in imagini spectaculoase si tandre".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.