Scurtmetrajul "Superman, Spiderman sau Batman", in regia lui Tudor Giurgiu, a fost premiat la editia 2012 a Manhattan Short, unde a primit medalia de aur.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de Libra Film Productions, producatorul filmului, Manhattan Short este un eveniment care s-a desfasurat, in perioada 28 septembrie - 7 octombrie, in peste 250 de orase de pe sase continente, scrie MEDIAFAX.

Astfel, cu o audienta de peste 100.000 de spectatori, evenimentul prezinta cinefililor din toata lumea 10 scurtmetraje, oferindu-le apoi posibilitatea acestora de a deveni jurati.

"Superman, Spiderman sau Batman" a primit medalia de aur "Manhattan Short" ca urmare a voturilor a 19.549 de cinefili, cu aproape 4.000 de voturi mai mult decat cel de-al doilea clasat, filmul olandez "A Courious Conjunction of Coincidences".

Pe de alta parte, in aprilie 2012, "Superman, Spiderman sau Batman" a castigat premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Aspen Shortfest, premiu ce ii garanteaza un loc pe lista lunga a nominalizarilor la Premiile Oscar, la categoria Cel mai bun scurtmetraj fictiune.

De asemenea, scurtmetrajul lui Tudor Giurgiu este nominalizat, alaturi de alte 14 scurtmetraje europene, la Premiile Academiei Europene de Film, care vor avea loc in 1 decembrie, la Malta.

"Superman Spiderman sau Batman" spune povestea lui Aron, un baietel de cinci ani, care, impreuna cu tatal sau acoperit de griji, porneste intr-o dimineata pe un drum la capatul caruia doreste, asemenea eroilor din benzile desenate, sa-si salveze mama bolnava de inima.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.