Cea de-a patra ecranizare a seriei de succes semnata de J.K. Rowling, "Harry Potter si Pocalul de Foc", a reusit sa incaseze pana in prezent circa 408 milioane de dolari pe plan mondial, peste Ocean aflandu-se abia la cea de-a doua saptamana de rulare.

Doar in week-end-ul in care s-a sarbatorit Ziua Recunostintei, Harry Potter a incasat 54,9 milioane de dolari in Statele Unite, ocupand pentru a doua saptamana consecutiv prima pozitie a topului incasarilor de film. Or, cu incasari estimate la 201,1 milioane de dolari, obtinute doar in Statele Unite, cea de-a patra ecranizare a reusit sa le devanseze pe primele trei. Potrivit celor de la Warner Bros, pe langa topul din Statele Unite, "Harry Potter si Pocalul de Foc" mai ocupa prima pozitie a topurilor din Marea Britanie (51,3 milioane), Germania (35,5 milioane) si Mexic (13,6 milioane). In plus, cele 9,4 milioane de dolari incasate in Italia inseamna un adevarat record. Imediat dupa publicarea acestor cifre, Paul Dergarabedian - presedintele Exhibitor Relations (agentia care monitorizeaza incasarile de film) - a declarat: "In acest moment, Harry Potter poate fi privit ca un adevarat salvator al incasarilor industriei cinematografice". In clasamentul lansarilor de film de Ziua Recunostintei din toate timpurile, "Harry Potter si Pocalul de Foc ocupa pozitia secunda".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.