Filmul "Piatra tare", de Georgios Georgopoulos, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj din competitie la cea de-a opta editie a Romania International Film Festival (Ro-IFF).

Juriul Ro-IFF a ales drept castigator pentru competitiile de lungmetraje - CineBlackSea si Woman in Cinema - filmul "Piatra tare/ Tungsten" (Grecia, 2011), in regia lui Georgios Georgopoulos. Juriul international a apreciat ca acest film reprezinta "o combinatie foarte buna de regie, scenaristica, montaj si actorie excelente".

Premiul special al juriului a fost obtinut de "Siberia, dragostea mea/ Siberia, Monamour" (Rusia, 2011), regizat de Slava Ross si selectionat in competitia CineBlackSea. "Acest film ne prezinta viata grea si complicata a oamenilor din Siberia, prin imagini de exceptie, ce reflecta maretia acelor locuri de o rara frumusete, intr-o poveste bine conturata, cu o regie de exceptie, o poveste despre relatiile dintre noua si vechea generatie", si-au motivat optiunea membrii juriului.

Cel mai bun regizor al competitiei CineBlackSea a fost desemnat cineastul azer Murad Ibragimbekov, pentrul filmul sau "Nu a existat vreodata vreun frate mai bun/I ne bylo lucse brata", o coproductie Azerbaidjan/ Rusia/ Bulgaria din 2011 - "un amestec de vechi si noi tehnici cinematografice, cu imagini frumoase si o linie narativa inedita si creativa", in opinia juriului international. In aceeasi sectiune, premiul special al juriului i-a revenit cineastului grec Menelaos Karamaghiolis, pentru filmul sau "J.A.C.E." - o coproductie Grecia/ Portugalia/ Turcia/ Olanda/ Republica Macedonia din 2011, scrie MEDIAFAX.

Cel mai bun regizor al competitiei Woman in Cinema a fost desemnata cineasta germana Maggie Peren, pentru filmul ei "Culoarea oceanului/ Die Farbe des Ozeans" - "un excelent exemplu ca femeile pot realiza filme cu subiecte dificile. A avut o poveste puternica, iar aceasta i-a determinat pe toti sa mediteze la cei mai putin fericiti din aceasta lume", dupa cum au observat membrii juriului.

Citeste si:
Cătălin Bordea și Nelu Cortea, petrecere după câștigarea marelui...
Cătălin Bordea și Nelu...

Premiul pentru cea mai buna actrita i-a revenit interpretei germane de origine romana Maria Dragus, pentru rolul din filmul "Ucide-ma/ Töte Mich" (Franta/ Germania/ Elvetia, 2012), de Emily Atef si selectionat in competitia Woman in Cinema.

Premiul pentru cel mai bun actor a ajuns la interpretul armean Mikayel Poghosian, pentru rolul din filmul "Daca am fi toti/ Yet'ye bolory" (Armenia, 2012), regizat de Natalya Belyauskene si inclus in competitia CineBlackSea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.