Lungmetrajul "Toata lumea din familia noastra", de Radu Jude, a fost desemnat marele castigator al celei de-a 27-a editii a Festivalului International de Film de la Namur (FIFF), Belgia.

Lungmetrajul lui Radu Jude a primit trofeul Bayard d'Or, acordat celui mai bun film francofon, iar Serban Pavlu a fost desemnat cel mai bun actor de catre juriul festivalului.

Odata cu trofeul festivalului de la Namur, filmul lui Radu Jude mai primeste 10.000 de euro din partea RTBF (Radio Television Belge Francophone) pentru drepturile de televizare a peliculei, in timp ce FIFF va plati 7.500 de euro pentru distributia peliculei in Belgia. In acelasi scop, SABAM, asociatia producatorilor din Belgia, va oferi suma de 5.000 de euro, iar televiziunea TV5 Monde va oferi 7.500 de euro, suma care reprezinta un ajutor financiar pentru exportul si difuzarea filmului in tarile francofone, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, actorul Serban Pavlu a primit un premiu in valoare de 1.000 de euro.

La cea de-a 27-a editie a Festivalului International de Film de la Namur (FIFF), premiul special al juriului i-a revenit lungmetrajului "Les Chevaux de Dieu", de Nabil Ayouch, premiul pentru cel mai bun scenariu a fost castigat de Catherine Corsini si Benoit Graffin, pentru filmul "Trois mondes", de Catherine Corsini, iar cea mai buna actrita a fost desemnata Djamila Sahraoui, pentru rolul din pelicula "Yema", de Djamila Sahraoui. Premiul pentru cea mai buna imagine a fost adjudecat de Camille Cottagnoud, pentru lungmetrajul "Hiver Nomade", de Manuel Von Stürler.

Cel mai bun lungmetraj de fictiune a fost considerat "Des morceaux de moi", de Nolwenn Lemesle, care a primit trofeul Bayard d'Or pentru aceasta categorie, iar premiul Découverte a fost acordat peliculei "Avanti", de Emmanuelle Antille.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.