Filmul "A fost sau n-a fost", in regia lui Corneliu Porumboiu, va fi prezentat la prima editie a festivalului European Cultural Days - Art in Movement.

Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Roman (ICR) din Istanbul, incepand de sambata si pana pe 18 octombrie, va avea loc simultan in sase orase din sud-estul Turciei deschiderea festivalului European Cultural Days - Art in Movement, primul eveniment major al cluster-ului EUNIC Turcia (European Union National Institutes for Culture).

Din programul festivalului fac parte proiectii de filme documentare si artistice, dezbateri, expozitii, intalniri cu artistii. ICR Istanbul va fi prezent la festival cu proiectia filmului "A fost sau n-a fost", in regia lui Corneliu Porumboiu, care s-a bucurat de o larga apreciere in Turcia.

Festivalul, aflat la prima editie, se va desfasura concomitent in orasele Adana, Hatay, Gaziantep, Șanliurfa, Mardin si Diyarbakir si se adreseaza unui public mai putin familiarizat cu tendintele actuale ale culturii europene si implicit ale culturii romane.

Silvana Rachieru, directorul ICR Istanbul, va reprezenta Romania la EUNIC Turcia, in calitate de prim-vicepresedinte al cluster-ului, la festivitatea de deschidere a festivalului din orasul Diyarbakir si la evenimente programate in celelalte orase, scrie MEDIAFAX.

Festivalul este rezultatul unui proiect comun al partenerilor EUNIC - Austrian Cultural Forum, British Council, Dutch Center for Cultural Activities, Goethe-Institut, Hellenic Foundation for Culture, Institut Français, Istituto Italiano di Cultura, Instituto Cervantes, Instituto Camoes si consulatele generale ale Republicii Cehe, Poloniei si Elvetiei, alaturi de Institutul Cultural Roman din Istanbul. Membrii EUNIC Turcia au colaborat in organizarea acestui eveniment de amploare cu primariile si asociatiile culturale locale, dar si cu universitati din sud-estul Turciei. Mare parte dintre proiectiile de filme si dezbaterile programate se vor desfasura in universitati.

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.