Dintre cele peste 15 premiere pe care Les Films de Cannes à Bucarest le aduce intre 19 si 25 octombrie, la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu.

Filmele distinse cu Camera d’Or, Premiul pentru regie, Premiul Juriului si Premiul Un Certain Regard sunt patru dintre propunerile celei de-a treia editii, patru filme premiate si ravnite de festivaluri din lumea intreaga. Toate vor rula in premiera in Romania, potrivit unui comunicat de presa.

Indragit de critici si de public deopotriva, „Beasts of the Southern Wild” a obtinut Marele Premiu al Juriului la Sundance, cel mai mare festival de film independent din America de Nord, dar si Premiul Publicului la Festivalul de la Los Angeles. Este, totodata, alegerea criticilor „The New York Times” pentru filmul anului 2012.

Eroina povestii, amintind de energia si bucuria aventurilor lui Tom Sawyer, este o fetita de 6 ani, Hushpuppy (Quvenzhané Wallis), care locuieste cu tatal ei (Dwight Henry) pe o insula amenintata de uragane. Cand apele invadeaza insula si lasa doar ramasite in urma – evenimente pe care le leaga, in imaginatia sa, de un animal preistoric si de topirea ghetarilor - Hushpuppy porneste in cautarea mamei ei.

O surpriza placuta va fi si „The Angels’ Share” al lui Ken Loach, cineastul britanic care a stabilit un record greu de depasit: a fost selectionat de 11 ori in competitia Festivalului de la Cannes. In 2006, a castigat Palme d’Or cu „The Wind that Shakes the Barley”, iar anul acesta, cu cel de-al 11-lea film selectat, Premiul Juriului.

Les Films de Cannes a Bucarest se va deschide pe 19 octombrie, la Cinema Studio, cu filmul colectiv „7 Days in Havana”, si se va inchide cu „Dupa dealuri”, in regia lui Cristian Mungiu, pe 25 octombrie. In premiera, spectatorii vor vedea si „Cosmopolis”, al lui David Cronenberg, „Killing Them Softly”, in regia lui Andrew Dominik, cu Brad Pitt , experimentalul „Holy Motors”, al lui Leos Carax, si „Adieu Berthe ou l'enterrement de meme”, de Bruno Podalydes, o comedie care a incantat publicul de la Cannes.

Citeste si:
Hotelul Carlton din Cannes își scoate la licitație mobilierul!
Hotelul Carlton din Cannes...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.