Mana ieftina de lucru din tara noastra, la care se adauga profesionalismul echipelor de filmare si peisajele "la alegere" continua sa-i atraga pe producatorii de film de la Hollywood. Daca in ultimul timp ne-am cam imprietenit cu Van Damme, Snipes sau Segal, iata ca la jumatatea anului viitor vom intalni fete noi, dar celebre, pe platourile romanesti. Potrivit informatiilor publicate in editia de ieri a cotidianului britanic "The Guardian", incepand din luna aprilie a anului viitor, regizorul Neil Jordan (Oscar pentru "The Crying Game") va incepe filmarile pentru drama istorica "Borgia", un proiect pe care il reia dupa trei ani. Starurile incluse in distributia acestui film sunt: macho-ul nonconformist Colin Farrell ("Alexander", "The Recruit" si "Minority Report") si frumoasa Scarlett Johansson ("Match Point" si "Lost in Translation").

Filmarile acestui proiect, al carui buget este estimat la 45 milioane de dolari, se vor desfasura in Romania si Italia. Scenariul se axeaza pe lupta pentru putere ivita dupa ce cardinalul Rodrigo Borgia devine principalul favorit la scaunul pontifical in 1492. Johansson va interpreta rolul Lucreziei Borgia, in timp ce Colin Farrell va fi fratele ei Cesare.

Potrivit declaratiilor regizorului, proiectul a fost conceput acum sase ani, el fiind ajutat de compania lui Robert Zemeckis. Desi trebuia turnat in 2002, filmul a fost oprit din lipsa de fonduri. Intr-un interviu acordat saptamana trecuta la Los Angeles, Neil Jordan a spus: "Acest film chiar merita facut. Cred ca Europa are nevoie de o poveste dramatica, uriasa, emotionala si de larg interes. Dupa ce am vazut (cu Alexandra Maria Lara - n.r.), unul dintre cele mai bune filme europene din ultimii ani, m-am gandit ca acesta este genul de film pe care ar trebui sa-l facem".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.