Vineri seara, de la ora 19.00, Sala Polivalenta din Capitala va gazdui prima editie a Festivalului Rock Your Mind, primul eveniment dedicat genului nu-metal din Romania. Un regal rock de noua ore, cu noua trupe incluse pe afis (Timpuri Noi, Alternosfera, Luna Amara, Point Blank, Cheesy, Subscribe, Clawfinger, Altar si Implant pentru Refuz - in ordinea intrarii in scena), la care se adauga Kirk (amfitrionul serii) si Dj Hefe (la platane intre recitaluri), o matematica simpla pentru public - doua persoane pe un bilet (adica 35 RON de persoana), zeci de mii de watti si multe premiere.

Cu ocazia acestui eveniment, suedezii de la Clawfinger vor prezenta in premiera mondiala piesele incluse pe ultimul album, "Hate Yourself with Style". Ca un preambul al acestui eveniment, vom publica un interviu cu cei patru suedezi: Zak Tell, Bard Torstensen, Jocke Skog si Angre Skaug, pus la dispozitie de organizatorii festivalului.

- Sa facem o scurta prezentare a trupei pentru cei care nu va cunosc. Cum ati ajuns din angajati ai unui spital pe culmile gloriei in rock-ul international?

- Totul a inceput cu noi iesind sa bem dupa munca si apoi ajungand in apartamentul lui Jocke pentru a inregistra diferite chestii pe recorderul lui 4-tracks. De la inceput era un stil ce imbina country cu rap si metal, riff-uri Slayer cu voci rap si alte lucruri stranii. Acum, dupa 17 ani, suntem mandri ca ne-am pastrat identitatea. In rest, suntem niste indivizi extrem de diferiti, care au sfarsit impreuna pentru ca iubesc muzica.

- Sunteti considerati legende ale rock-ului european. De unde vine aceasta tendinta de a glorifica succesul vostru?

- Nu ne consideram o legenda, ci doar diferiti de foarte multe trupe cu care am fost comparati de-a lungul anilor. Nu stim daca putem vorbi despre o glorificare a succesului nostru. Probabil ca oamenii sunt impresionati ca am rezistat mai mult decat hiturile MTV obisnuite si ca am ramas fideli radacinilor noastre muzicale.

- La Bucuresti veti promova noul vostru album. Ce inseamna sa te "urasti cu stil"?

- Asa este. In primul rand, principalul motiv pentru care am dorit un nou album este pur egoist: ne place sa facem cantece si ai un sentiment fantastic cand reusesti cateva piese care suna al naibii de bine. Este cel mai important lucru la sfarsitul zilei. Acest album se bazeaza foarte mult si pe ideea de a fi o trupa live, iar ultima, dar nu cea din urma idee, ar fi ca incercam sa surprindem sentimente, idei si emotii in versuri... Cat despre titlu, cred ca toti ne uram putin, fie ca ne place sau nu, avand tendinta de a incerca prea mult sa traim in functie de asteptarile celorlalti. Unii o fac explicit, altii incearca sa se ascunda, pretinzand ca totul e in regula. Asta inseamna sa te urasti cu stil.

- Show-ul vostru de vineri este o premiera mondiala si, in acelasi timp, un cadou pentru rockerii romani. Ce credeti despre acest lucru?

- Suntem fericiti sa promovam oriunde albumul nostru, iar daca avem ocazia sa vizitam tara respectiva, cu atat mai bine. Suntem onorati sa auzim ca prezenta noastra este un cadou. Noi credeam ca lumea ne vede ca pe niste baieti transpirati care canta un rock&roll galagios si care prefera doar berea, muzica si petrecerile...

- La ce sa se astepte fanii in timpul recitalului din Romania?

- Nu suntem Rammstein si nu avem artificii, explozii sau lucruri de acest gen! Asta nu inseamna ca nu-i admiram pentru regia aparitiilor lor. In acest context, punem cata energie putem in muzica pe care o facem si ne straduim sa fim cat se poate de concentrati cu putinta pe scena. Vom avea impreuna o experienta fantastica, deci haideti sa facem din acest festival petrecerea anului.

- In general, trupele rock lupta impotriva discriminarii. Desi textele sunt agresive si voi va incadrati in aceasta categorie.

- Este adevarat. Prin muzica pe care o facem incercam sa ne urmam inima si sa vorbim despre lucrurile gresite cum ar fi: homofobie, sexism, rasism, fascism si alte atitudini carora trebuie sa le punem capat. Pana cand lumea nu va reusi sa gaseasca o solutie pentru aceste atitudini, noi vom continua sa vorbim despre ele.

- La final, ce mesaj le-ati transmite fanilor cu care va veti intalni vineri?

- Fiti voi insiva! Ascultati muzica si experimentati orgasmul urechilor. Muzica nu se rezuma doar la videoclipurile de 3 minute cu tipe in bikini. Muzica este fantastica si merita mai mult!


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.