Dupa ce a vandut 65 de milioane de albume in intreaga lume, cantaretei irlandeze Enya (foto) nu ii este teama sa experimenteze linii melodice noi, originale si un limbaj fictiv pe care l-a creat, in urma cu patru ani, special pentru coloana sonora a peliculei "The Lord of The Rings". "Amarandine" este titlul noului ei album, care va fi lansat astazi in SUA, iar pe 5 decembrie in alte tari ale lumii. Albumul contine 12 piese noi, pe care Enya le canta in engleza, japoneza si loxian, limbajul fictiv creat impreuna cu textiera Roma Ryan.

Enya explica: "Roma mi-a sugerat sa cant intr-un limbaj fictiv, in spatele caruia sa incerc sa creez o istorie si o cultura. Loxian este limba unui popor care traieste pe o alta planeta. A fost o idee minunata". "Less Than a Pear" si "The River Sings" sunt doua dintre piesele noului album pe care Enya le canta in limbajul loxian, dar carora le-a dat un titlu in limba engleza pentru a fi cat mai aproape de tema centrala a albumului, enuntata din titlul primului single, "Everlasting Love".

In albumele lansate anii trecuti, "Watermark", "Shepherd Moons" sau "The Memory of Trees", Enya a cantat in latina, spaniola si galica. "Cand intru in studiourile de inregistrari, succesele trecute nu ma ajuta. Ele raman dincolo de usa studioului, asa ca inregistrez 12 piese total diferite pe care nu le doresc comerciale", povesteste Enya.

Piesele ei imbina armonios genul muzical New Age cu influente traditionale irlandeze, fiind o mixtura de sunete sintetice si instrumente reale. Inregistrarile la "Amarandine" au durat doi ani. Pentru fiecare piesa, Enya a scris mai intai piesa si apoi a adus-o producatorului Nicky Ryan si sotiei sale, textiera Roma Rayen. Enya si Roma au lucrat impreuna inca din 1997, cand au lansat la BBC, "The Celtic", albumul de debut al cantaretei. Ultimul album al ei de pana acum, "A Day Without Rain", aparut in 2000, s-a vandut in peste 13 milioane de exemplare, iar in 2001 a ocupat locul doi in Bilboard 200, unde a petrecut 103 saptamani.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.