LifeStar 28 Mai 2012 09:18
Mungiu a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu, duminica, la Festivalul de Film de la Cannes, pentru filmul "Dupa dealuri".

"Ma bucur sa ma aflu aici. Nu stii niciodata cand ti se mai da aceasta ocazie", a spus Cristian Mungiu pe scena de la Palais des Festivals, unde se desfasoara ceremonia de premiere.

“Dupa dealuri” al lui Mungiu va avea premiera sambata la Cannes

Cosmina Stratan si Cristina Flutur, actritele in rolurile principale din filmul "Dupa dealuri" de Cristian Mungiu, au obtinut premiul pentru interpretare feminina la Festivalul de la Cannes, duminica.

Emotionate, cele doua actrite au urcat pe scena de la Palais des Festivals de la Cannes pentru a-si primi premiul pentru prestatia din filmul regizat de Cristian Mungiu.

Cristian Mungiu castiga premiul pentru scenariu la Cannes 2012

"Cristian Mungiu are o maniera magistrala de a-si ghida actorii", a spus Cristina Flutur, multumindu-i regizorului, alaturi de Cosmina Stratan.

Cristian Mungiu impresioneaza din nou la Cannes

Filmul "Dupa dealuri/ Beyond the Hills" spune povestea a doua fete, Alina si Voichita, care au crescut impreuna la orfelinat si s-au regasit apoi intr-o manastire izolata din Romania. Alina vrea sa plece de acolo pentru a se stabili in Germania si isi doreste ca Voichita sa vina cu ea. Insa Voichita este atasata profund de viata de la manastire. Atunci cand Alina il infrunta pe preot, tanara este dusa la spital, iar persoanele care o ingrijesc incep sa creada ca este posedata de diavol, scrie MEDIAFAX.

Din distributia filmului lui Mungiu fac parte Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Dana Tapalaga, Catalina Harabagiu si Valeriu Andriuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.