Creatorul de moda Catalin Botezatu a fost externat ieri, la ora 11.15, dupa aproape patru zile de spitalizare.

soferul sau a venit si l-a luat cu masina de la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar inainte de a pleca, desi era destul de slabit, Botezatu a acordat totusi un scurt interviu ziaristilor care l-au asteptat la iesire. Medicii l-au diagnosticat pe designer ca avand tahicardie cu hipertensiune arteriala esentiala, cu o clasa de risc inalt, salt hipertensiv, ceea ce inseamna ca Botezatu are o tensiune mare si e predispus riscului de infarct sau accident cerebral. "Nu sunt O.K., dar nu mai suport sa stau in spital. Medicii mi-au prescris un tratament si am nevoie de multa odihna. inainte sa ma duc acasa, o sa ma opresc la atelierul meu. O sa-mi inchid telefoanele cateva zile pentru ca am nevoie de liniste. Nu stiu care va fi urmatoarea prezentare de moda la care ma voi afisa, poate la saptamana modei, care va avea loc week-end-ul viitor la Bucuresti", a declarat Botezatu.

Medicii i-au recomandat sa evite stresul, eforturile fizice intense, starile emotionale intense, sa renunte la fumat, plimbari in aer liber si sport. De asemenea, Botezatu va fi supus unei reevaluari cardiologice periodice, iar dupa ce se va mai linisti, se pare ca va fi totusi supus unei mici interventii coronariene. Constantin Botezatu (foto dreapta), tatal designerului, era deosebit de afectat de cele intamplate fiului sau. "Ma doare sufletul, ca parinte, de suferinta lui. E unicul meu copil...". Botezatu senior isi explica problemele medicale ale lui Catalin prin stres si modul de viata pe care acesta il are.

"Nu poate refuza pe nimeni, e tot timpul disponibil, chiar si cand mananca are telefonul la ureche. Eu i-am spus mereu sa o lase mai usor cu agitatia, cu ritmul lui de viata, dar ce pot face... E un barbat major si independent. Chiar inainte de duminica, cand i s-a intamplat problema, nu dormise trei nopti pentru ca pregateste colectia de la Festivalul de moda din Bucuresti. Bun, mai lucreaza oamenii si noaptea, dar macar recupereaza in timpul zilei, dar el nici atunci n-are liniste si odihna." Despre antecedentele unor probleme vasculare sau cardiace existente in familie, Constantin Botezatu spune ca nu are cunostinta, dar si-ar dori enorm ca fiul lui sa se mai linisteasca. "Sa se aseze la casa lui si sa ma faca bunic".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.