Premiera absoluta a celui de-al doilea lungmetraj regizat de Tudor Giurgiu, "Despre oameni si melci", va deschide cea de-a 11-a editie a TIFF, pe 1 iunie, in Piata Unirii din Cluj.

O istorie amuzanta, inspirata de intamplari reale, "Despre oameni si melci" relateaza povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, in Romania de la inceputul anilor '90. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment.

Scenariul ii apartine jurnalistului Ionut Teianu, mutat in Franta din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Vivi Dragan Vasile semneaza imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

Comedia cu cel mai mare succes in box office-ul din Canada, anul trecut, va starni hohote de ras in seara de inchidere a TIFF-ului, pe 10 iunie. Protagonistul lui "Starbuck" este un barbat de 42 de ani, David (Patrick Huard), care isi traieste viata ca un adolescent iresponsabil. Trece prin probleme cu efort minim si intretine o relatie complicata cu Valerie (Julie LeBreton), o tanara politista.

Tocmai cand ea ii spune ca a ramas insarcinata, trecutul lui David iese la suprafata: cu doua decenii in urma a inceput sa-si vanda sperma unei clinici de fertilizare, iar acum descopera ca este tatal a 533 de copii, dintre care 142 au intentat proces pentru a descoperi identitatea tatalui lor, cunoscut in fisele clinicii sub pseudonimul Starbuck.

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania va avea loc intre 1 – 10 iunie la Cluj-Napoca. O a sasea editie se va desfasura la Sibiu, intre 13 si 17 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.