Cantaretul Ducu Bertzi a fost colaborator al Securitatii, pentru ca nu s-a opus solicitarii ofiterilor de la acea vreme de a-si pune garsoniera in care locuia la dispozitia acestora si nu exista dovada unor presiuni, motiveaza Curtea de Apel Bucuresti (CAB) decizia luata in acest sens.

CAB a dat publicitatii, miercuri, motivarea deciziei prin care a admis actiunea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) si a stabilit ca Bertzi a colaborat cu fosta Securitate.

Astfel, arata CAB, Bertzi a fost recrutat in 28 aprilie 1988 de Securitatea Municipiului Bucuresti, in calitate de gazda a unei case de intalniri avand numele conspirativ "Victoria".

Potrivit notelor ofiterilor de securitate care s-au ocupat de recrutarea artistului, Bertzi a acceptat sa-i ajute, punand la dispozitie cheia de la locuinta. Cantaretul s-a angajat in scris ca nu va divulga colaborarea cu organele de securitate.

Pe baza acestor documente - redate partial in motivare, dar avute pe deplin in vedere - Curtea a apreciat ca in cauza sunt indeplinite conditiile pentru a se constata calitatea de colaborator al Securitatii a cantaretului Bertzi, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.