Pentru noi, romanii, ceea ce vedem la televizor este strigator la cer.

Ma rog, pentru unii romani... Tampenie servita cu tot "simtul raspunderii" din lume. Totul, pentru clatirea ochilor mariei sale telespectatorul. Evident, nu suntem unici, ci doar niste copii mai putin reusite ale artizanilor audientelor... americanii! Ca tot am ajuns acolo, ei bine, din punct de vedere al imaginilor sexuale care apar in programele de televiziune, rezultatele ultimului studiu realizat de Henry J. Kaiser Foundation sunt devastatoare, in ciuda faptului ca, acum un an, dupa incidentul de la Super-Bowl, cu Janet Jackson in prim-plan, autoritatile americane au pornit lupta impotriva indecentei la tv.

Potrivit acestui studiu, in ultimii sapte ani, numarul scenelor sexuale din programele de televiziune s-a dublat, realizatorii studiului analizand programele retelelor ABC, CBS, Fox, NBC, PBS, WB, TNT, USA si HBO.

Or, aceste rezultate includ sitcomuri, drame, comedii sau reality-show-uri.

Profesorul Dale Kunkel, care a sprijinit realizarea acestui studiu, a explicat de ce nu exista sfaturi in legatura cu rezultatele descoperite.

"Nu putem spune ca televiziunile sunt de vina in acest fenomen. Cu toate acestea, rezultatele arata clar ca programele tv au un mare impact mai ales asupra copiilor", a spus Kunkel. Potrivit cercetarii, 70% din show-urile tv din Statele Unite au continut sexual, mergand de la scene care doar sugereaza ideea de sex si pana la scene care prezinta acte sexuale. Media actuala este de cinci scene cu tenta sexuala pe ora, ea crescand la sapte in cazul show-urilor pentru adolescenti. Filmele domina numarul scenelor cu conotatie sexuala cu o proportie de 100%, fiind urmate de serialele de comedie (91%), serialele drama (87%), magazinele de stiri (73%) si reality-show-uri (41%).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.