“Tatal fantoma” are premiera in cinematografele din tara pe 2 martie si este un “road-trip movie”, o poveste construita dupa o nuvela de Barry Gifford, scenaristul-fetis al regizorului David Lynch.

De altfel, scenariul ii apartine lui Gifford, in colaborare cu regizorul filmului, publicitarul si profesorul de scenaristica Lucian Georgescu, care debuteaza astfel in lungmetraj.

Tatal-fantoma este povestea profesorului american Robert Traum (Marcel Iures), intelectualul tipic care se lanseaza intr-o aventura fantastica, bucurandu-se de primul sau an sabatic, in cautarea originilor familiei sale, in fermecatoarea Bucovina.

Filmul ii aduce laolalta pe Mariana Mihut si Victor Rebengiuc (impreuna in acelasi film dupa 30 de ani), pe Mimi Branescu, Mirela Oprisor, Mihai Constantin si Valer Delakeza.

In rolul Taniei, partenera de drum a lui Robert Traum, joaca Mihaela Sarbu, actrita despre debutul careia revista Variety scria: “Performanta actoriceasca a Mihaelei Sarbu este minunata si face calatoria sa merite”.

Filmul vorbeste despre nostalgia unui trecut invaluit in mister, dublata de noutatea si exotismului unei tari in care tatal si și unchiul profesorului Traum – unul celebru romancier, celalalt gangster din Chicago - au trait si despre dragostea care apare din nou, la maturitate, cu inocenta si stangacie aproape adolescentine.

Descoperirile surprinzatoare despre familie, prietenia cu Sami, pastratorul memoriei familiei Traum, pasiunea pentru cinema-ul nomad, iubirea infiripata in timpul calatoriei intre cei doi protagonisti, lupta cu mafia locala sunt ingredientele unei comedii dulci-amare, care combina postmodernismul cu mijloacele specifice cinematografului clasic, perfect pentru cei care vor sa se bucure de o poveste.

“Tatal fantoma” are premiera in cinematografe, pe 2 martie.

Citeste si:
Un oraș din România oferă bilete la cinematograf pentru persoanele...
Un oraș din România oferă...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.