Dupa ce SOPA a fost blocata de Congresul american, companiile americane isi reorienteaza eforturile pentru a ingreuna pirateria.

Recent, marile studiouri si case de irnegistrari au semnat un tratat comercial cu principalii furnizori de internet din SUA: AT&T, Cablevision, Comcast, Time Warner Cable si Verizon.

Confom acestui tratat, incepand cu primavara 2012, utilizatorii de internet care pirateaza continuturi cu copyright vor primi "notificari de copyright" de la ISP-ul lor (internet service provider).

Daca utilizatorii continua sa downloadeze continut piratat, la un moment dat ar ptuea sa fie sanctionati. Una dintre sanctiuni: viteza redusa a internetului, relateaza Variety.

Companiile au ajuns la acest acord fara legislatie, dar tot a fost nevoie de trei ani pentru a se ajunge la o versiune finala. Cel mai greu este sa aduci pe toata lumea la masa de negocieri, din moment ce Hollywood si marile companii de Internet nu se inteleg deloc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.