"As vrea sa multumesc membrilor Academiei". Auzi mereu sintagma acesta in discursurile de multumire de la Oscaruri, dar cine sunt acesti membri?

Oscarurile se acorda an de an in urma adunarii voturilor de la toti cei 5.765 de membri ai Academiei Americane de Film, care numara regizori, actori, producatori, editori, critici de film etc. LA Times a realizat un studiu care sa ne arate profilul general al unui membru al Academiei.

Concluziile nu sunt surprinzatoare, insa daca privesti cu atentie aceste date, s-ar putea sa ajungi sa ghicesti ce filme si ce actori vor pleca acasa cu Oscaruri duminica seara.

Profil academic
- 94% din membrii Academiei sunt albi
- 77% sunt barbati
- 54% au varsta peste 60 de ani si doar 2% din membri au varsta sub 40 de ani.
- 64% dintre ei nu au castigat niciodata un Oscar.

Prin urmare daca te intrebi de ce un film ca Fata cu Dragonul Tatuat nu a fost nominalizat in categoria "Cel mai bun film" raspunsul poate va deveni mai clar stiind ca majoritatea membrilor Academiei sunt barbati, de varsta a treia, albi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.