Statul chinezesc va permite industriei de divertisment americane sa distribuie mai multe filme in cinematografele chinezesti.

Intelegerea a fost negociata de vicepresedintele chinez Xi Jinping si de Joe Biden, vicepresedintele American. Conform tratatului comercial, guvernul Chinez va permite o crestere de 50% a numarului de filme americane distribuite in cinematografele chinezesti, inclusiv pelicule 3D si Imax.

In mod normal, profitul obtinut din distribuirea filmelor in China se duce in mare parte la Stat. Conform acestei intelegeri, studio-urile americane vor obtine procente mai "echitabile" din aceste profituri, relateaza hollywoodreporter.com.

Acordul a fost imediat aplaudat de marile studiouri si de Motion Picture Association of America. Pentru Hollwyood, piata chinezeasca trebuie sa reprezinte un veritabil El Dorado, avand in vedere ca an de an incasarile generale de pe piata autohtona sunt in scadere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.