O colectie vasta de arta, bijuterii si tinute apartinand actritei Elizabeth Taylor a fost scoasa la licitatie saptamana aceasta, la Londra si New York.

Licitatiile s-au tinut in New York si Londra iar obiectele , din cele peste 1.800 de loturi, au fost vandute la preturi mult mai mari decat erau estimate.

Vedeta intregii colectii scoase la licitatie a fost un tablou de Van Gogh, intitulat "Vue de l'asile et de la Chapelle de Saint-Remy", care a fost vandut, marti, la Londra, pentru suma de 10,1 milioane de lire sterline (12 milioane de euro).

Potrivit lui Marc Porter, presedintele filialei americane a Christie's, colectia de obiecte care a apartinut actritei Elizabeth Taylor va ramane in istorie drept una dintre "cele mai de succes colectii private, vandute la o licitatie", scrie mediafax.

A mai avut loc o licitatie in luna decembrie, la New York unde, bijuterii, rochii si alte obiecte personale au fost vandute cu peste 156 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.