Conferinta de presa a mult asteptatului Michael Bolton a debutat, ieri, in jurul orelor 15.05 fix, intr-o atmosfera oarecum tensionata atat de intarzierea cu peste o jumatate de ora a starului, cat si de insistentele cu care organizatorii repetau: "Nu faceti poze!", "Nu folositi bliturile!", "Nu iesiti afara din sala!" etc. Intarzierea lui Bolton s-a produs - dupa cate le-au explicat organizatorii ziaristilor inchisi intr-o sala de conferinta a Phoenicia Grand Hotel (locatie in care a fost cazat si starul american) - din cauza faptului ca solistul acorda, "la o cafea", un interviu in exclusivitate Mihaelei Tatu (de la postul Acasa TV) care avea prioritate fata de colegii de breasla pentru ca "platise".

Oricum, momentul de tensiune a fost depasit odata cu aparitia, in sala de conferinta, a starului si a celor trei bodyguarzi masivi care il insoteau. Zambitor, degajat, mestecand ceva, Bolton s-a facut comod si "s-a pus" la dispozitia presei care a beneficiat de aproximativ 20 de minute pentru a-l lua la intrebari. "Sunt foarte fericit ca sunt aici si primul lucru pe care am de gand sa-l fac odata concertul incheiat este sa vizitez Bucurestiul", a tinut Bolton sa precizeze.

A vorbit apoi despre ceea ce-l inspira in meseria sa, despre artistii care l-au marcat si i-au influentat decisiv cariera muzicala, printre acestia aflandu-se la loc de frunte Ray Charles, Luciano Pavarotti si Bob Dylan. "Sa cant cu Ray Charles a fost ceva ce nu se poate descrie in cuvinte. O alta experienta care m-a marcat profund a fost colaborarea cu Pavarotti. Atunci am simtit cu adevarat ca trebuie sa mai studiez. La fel s-a intamplat si cu Bob Dylan, mai ales ca a fost ani la rand idolul meu. Imi aduc aminte ca pe cand aveam 13-14 ani am citit niste versuri compuse de el si nu mi-a venit sa cred ca cineva poate fi atat de sclipitor", a declarat Bolton. In ceea ce priveste muzica momentului, el a precizat ca ii apreciaza foarte mult pe membrii trupei britanice Coldplay.

Asa cum anuntase anterior, Bolton s-a documentat pe "google" despre Romania, tara despre care nu stia mai nimic pana de curand. A aflat astfel ca "este o tara noua din multe puncte de vedere care a intrat relativ recent intr-un mediu liber, pozitiv" si ca pentru romani aderarea la Uniunea Europeana este deosebit de importanta. Bolton a mai tinut sa precizeze ca intelege foarte bine situatia din Romania pentru ca doi dintre bunicii sai sunt din Kiev (Ucraina). "Am fost de curand in Ucraina si am inteles ca atunci cand oamenii redevin liberi se redescopera pe ei insisi", a precizat el.

Michael Bolton va sustine in aceasta seara, pe scena Salii Palatului, sub sigla Memento Music, concertul promis romanilor inca din luna mai si care incheie amplul sau turneu european de promovare a albumului "Til the End of Forever". Acest album contine 6 piese noi si 12 dintre cele mai cunoscute hituri ale artistului. "Til the End of Forever" este primul CD editat sub brand propriu de catre Bolton.

De-a lungul carierei sale, Bolton a vandut peste 52 milioane de albume si single-uri si a castigat doua premii Grammy pentru cel mai bun artist si sase premii American Music. A compus pentru Barbra Streisand, Kiss, Kenny Rogers, Kenny G., Cher, Peabo Bryson, Patti Labelle si multi altii. De asemenea, a scris piese in colaborare cu artisti ca Bob Dylan, BabyFace sau Diane Warren si a cantat alaturi de Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Renee Fleming, Patti Labelle, Ray Charles, Percy Sledge, Wynonna Judd si BB King. In 1993, a pus bazele organizatiei The Michael Bolton Charities care ofera asistenta, educatie si adapost copiilor si femeilor sarace sau abuzate. Cantaretul va pleca maine dimineata din Romania, urmand sa ia o pauza de o saptamana inainte de a incepe turneul in Asia. Urmatorul spectacol il va sustine pe 22 noiembrie, in Dubai. Vor urma apoi concerte in Singapore, Thailanda, Coreea, China, Taiwan, etc., unde artistul isi va promova ultimul album - "Til the End of Forever".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.