TVR are probleme mai grave decat participarea la Eurovision, in vreme ce artistii striga "Rusine TVR1!".

Romania ar putea sa nu mai participe la festivalul de muzica Eurovision anul acesta, deoarece problemele financiare ale televiziunii nationale au prioritate. Numai pentru taxa de licenta, TVR ar trebui sa scoata din buzunare 150.000 de euro.

„In TVR sunt probleme mult mai grave legate de lefurile oamenilor, de dat oameni afara si de multe alte chestiuni mult mai complicate decat un festival pe care, din punctul meu de vedere, n-as vrea sa-l tinem pentru ca, oricat de buni ar fi reprezentantii nostri, din cauza votului geopolitic, niciodata nu vom avea o asemenea reprezentare incat sa castigam”, a explicat Sorin Burtea, reprezentantul salariatilor TVR, pentru ring.

Ca urmare, artisti precum Alexandra Ungureanu, Laurentiu Duta si Sanda Ladosi au protestat, intrebandu-se unde sunt banii TVR-ului. Surse pentru finantarea unui artist s-ar gasi din taxa publica pe care o platesc toti cetatenii sau din sponsori, zic vedetele. Alexandru Lazescu, presedinte-director general al TVR, a dezmintit zvonurile.

"E o speculatie. Intotdeauna apar discutii daca e oportun sau nu sa organizam, dar decizia este de face (preselectia pentru concurs - n.r.). Mergem obisnuit, pe programul pe care il avem. Sper sa nu intervina nimic", a declarat Lazescu pentru Gandul.

Decizia finala va fi luata de Consiliul Director al televiziunii publice in zilele urmatoare. Pana la sfarsitul lunii ianuarie se va stabili programul pentru organizarea selectiei nationale se va face pana la sfarsitul lunii ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.