Drama oamenilor loviti de furia apelor si imaginile tulburatoare vazute la televizor i-au lasat fara cuvinte pe multi romani.

Impresionat de drama sinistratilor, designerul Catalin Botezatu a ales sa-i ajute mai mult decat printr-o participare la o campanie umanitara televizata. Dupa ce a zburat cu elicopterul cu ajutoare alaturandu-se campaniei Vedete pentru sinistrati, initiata de Mihaela Radulescu, designerul a revenit pe cont propriu cu ajutoare in satul Cocazu. La mai putin de o luna de la acest al doilea transport, Catalin a plecat din nou spre sinistrati. Obiectivul, localitatea Contesti din judetul Teleorman unde, in urma inundatiilor din data de 4 iulie 2005, casele au fost maturate de pe fata pamantului si zeci de oameni au ajuns sa-si duca traiul de azi pe maine. Pentru ca ajutoarele trimise de Guvern (insuficiente de altfel) au ajuns in localitate abia in urma cu doua saptamani, iar demnitarii si-au uitat promisiunile, oamenii mai dorm inca pe paturi si saltele din plastic si se roaga ca iarna sa nu vina inca.

In paralel cu toate acestea, aici se desfasoara o alta drama. Mihaita, un pusti de 14 ani odinioara campion la sah, se zbate de mai bine de 2 ani intre viata si moarte. Copilul sufera de o boala rara degenerativa a creierului, iar medicii sunt de parere ca baiatul ar trebui trimis pentru un control amanuntit la o clinica in Turcia. Impresionat de drama micutului, cunoscutul creator, care s-a deplasat in localitate cu 21 de tone de ciment, s-a oferit sa plateasca transportul copilului la o renumita clinica din Ankara. Botezatu i-a facut cadou copilului un telefon mobil cu ajutorul caruia parintii lui pot tine legatura cu medicii, iar echipa Duminicii in Familie care l-a insotit pe Botezatu in aceasta deplasare i-a oferit un echipament sportiv de la Steaua, caci baiatul este un mare admirator al echipei din Ghencea.
Chiar daca finalul de an se anunta a fi plin de evenimente, Catalin Botezatu intentioneaza ca in preajma Sarbatorilor sa-i fericeasca pe acesti oameni sarmani cu un alt transport.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.