"Melancholia" de Lars Von Trier a primit premiul pentru cel mai bun film european in 2011, la cea de-a 24-a gala a premiilor Academiei Europene de Film, care a a avut loc, sambata seara, la Berlin, informeaza site-ul oficial al evenimentului.

Cei 2.500 de membri ai Academiei Europene de Film au votat-o pe Susanne Bier cel mai bun regizor, pentru filmul "In A Better World/ Intr-o lume mai buna", in timp ce distinctia pentru cea mai buna actrita europeana i-a revenit Tildei Swinton, pentru filmul "We Need to Talk about Kevin".

Premiul pentru cel mai bun actor i-a fost acordat lui Colin Firth, pentru "Discursul regelui/ The King's Speech". In afara de acest premiu, "Discursul regelui" a mai primit doua distinctii la gala de la Berlin - premiul pentru montaj (Tariq Anwar) si premiul publicului.

Pe de alta parte, premiul pentru scenariu a fost acordat fratilor Jean-Pierre si Luc Dardenne pentru filmul "Le gamin au velo", iar premiul pentru imagine i-a revenit lui Manuel Alberto Claro, pentru "Melancholia".

Premiul pentru scenografie i-a revenit lui Jette Lehmann, pentru "Melancholia", iar premiul pentru cel mai bun compozitor european i-a fost acordat lui Ludovic Bource, pentru filmul "The Artist", transmite MEDIAFAX.

Filmul care a fost desemnat "Descoperirea europeana a anului" a fost "Adem/ Oxygen" de Hans Van Nuffel, in timp ce productia "Pina" a fost votata "cel mai bun documentar european al anului 2011".

La categoriile "Animatie" si "Scurtmetraj", castigatoare au fost filmele "Chico & Rita" de Tono Errando, Javier Mariscal & Fernando Trueba, respectiv "The Wholly Family" de Terry Gilliam. In cadrul aceleiasi gale, premiul Eurimages pentru coproductie a fost acordat Marielei Besuievsky din Spania.

Citeste si:
Castigatorii Premiilor Gopo
Castigatorii Premiilor Gopo


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.