National Board of Review, prima mare asociatie de critici de cinema care deschide sezonul premiilor de dinaintea Oscarurilor, si-a anuntat castigatorii in cadrul Galei din acest an.

Premiul pentru cel mai bun film al anului a fost acordat lungmetrajului „Hugo”, in regia lui Martin Scorsese. De asemenea, Scorsese a primit si premiul pentru Cel mai bun regizor.

Premiile pentru cea mai buna actrita si cel mai bun actor le-a revenit Tildei Swinton ("We Need To Talk About Kevin") si lui George Clooney pentru rolul din "The Descendants".

Cel mai bun film de animatie a fost declarat "Rango", iar cel mai bun documentar a fost desemnat "Paradise Lost 3: Purgatory".

Au mai fost acordate premii pentru cea mai buna distributie ("The Help"), cel mai bun film strain ("A Separation", Iran), cel mai bun debut (Felicity Jones, pentru rolul din "Like Crazy", si Rooney Mara, pentru interpretarea din "The Girl With the Dragon Tattoo"), cel mai bun regizor debutant (J.C. Chandler, pentru "Margin Call"), premiul pentru libertatea de expresie ("Pariah" si "Crime After Crime"), premiul pentru cea mai buna ecranizare (franciza "Harry Potter").

National Board of Review, compusa din 110 critici de film si istorici, este cea mai veche organizatie de acest gen din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.