Uimiti de invazia de designeri autohtoni care, daca au cusut doua blanuri si trei esarfe, s-au autoproclamat regi si regine ai modei romanesti, strainii care se pricep in domeniu si-au zis ca, la asa inflatie de suverani, ce ar mai trebui nou in peisaj? Si atunci, dorind sa isi manifeste aprecierea pentru un talent real in domeniu, l-au numit pe Catalin Botezatu "tarul modei romanesti". Revista germana "Der Stern", care are un tiraj de cateva sute de mii de exemplare saptamanal, a alocat, recent, un amplu spatiu editorial unui reportaj despre noua tara care va intra in Uniunea Europeana, Romania.

Articolul este deschis cu doua pagini de fotografii cu creatii Catalin Botezatu, poze realizate de reporterii germani in aceasta vara la Bucuresti, iar semnatarii materialului nu s-au sfiit sa-l considere pe designer ,tarul modei romanesti" si un concurent direct al presedintelui Traian Basescu la capitolul popularitate. Un lucru este cert: Catalin Botezatu a avut un an de exceptie.

Colectia lui se regaseste din nou in paginile celebrei reviste "Book Moda", de aceasta data insa la sectiunea AltaModa/haute-couture, iar, in aceasta saptamana, in cadrul evenimentului "Creatiile anului 2005", organizat de Cosmopolitan Models, el a primit o noua distinctie pentru "Cea mai premiata colectie a anului 2005 peste hotare". Juriul, format din reprezentanti ai presei, nu a putut trece cu vederea peste succesele creatorului: ,Sukar Collection" a primit ,Marele Premiu" in Asia, la ,Bali Fashion Week", dar si in Europa, la ,Islanda Fashion Week" si Malta.

Marti seara, la Gala de premiere si nominalizare a celor mai bune colectii din domeniul modei, prezentate in anul 2005, au mai fost premiati alaturi de ,tarul , Botezatu si Doina Levintza (,Cea mai buna colectie de film"), Liza Panait (,Cea mai buna colectie pret-a-porter), Agnes Toma (,Cea mai buna colectie a unui creator consacrat"), dar si alti creatori, Nausica, Monica Oranici, Ana Brad, aflati la inceput de drum.

Pierre Cardin a fost considerata cea mai buna colectie internationala prezenta pe piata romaneasca in anul 2005. Spectacolul de moda i-a avut ca prezentatori pe Mihaela Radu, directorul agentiei Cosmopolitan Models, si pe actorul Gabriel Coveseanu, zis Cove, fostul partener al Andreei Marin. De emisiune. El s-a descurcat de minune si, uneori, a reusit sa-i descurce chiar si pe cei din jurul lui, care erau atat de coplesiti de ei insisi si de faptul ca sunt pe scena incat uitau ce aveau de facut de fapt.

La capitolul "peripetiile serii" merita consemnate palpitatiile actritei Tora Vasilescu care a trecut prin chinurile iadului cand a realizat ca frumosul ei guler de nurca a disparut. Dupa o jumatate de ora de agitatie, cautare, regrete si disperari comune ale celor prezenti, actrita a descoperit blana undeva, in culise. Fusese confundata cu unul dintre accesoriile unei firme care a intrat in prezentarea de moda. Si, desi postul Craciunului bate la usa, lumea se pregateste de nunta.

Iulia Fratila si Sonia Trifan, doua dintre manechinele care cocheteaza si cu televiziunea, au imbracat in avanpremiera rochii de mireasa, momentul fiind cu atat mai inedit cu cat Iulia si Sonia se pregatesc sa-si puna, in curand, pirostriile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.