Cu aproape doua saptamani inainte de vizita sa la Bucuresti, Jane Birkin dezvaluie surprize din culisele spectacolului pe care il va sustine pe 13 noiembrie la Sala Palatului.

Artista a marturisit recent ca va fi insotita de un grup de muzicieni japonezi alaturi de care va interpreta cele mai dragi piese ale sale compuse de celebrul Serge Gainsbourg, caruia i-a dedicat in totalitate acest turneu mondial.

La douazeci de ani de la moartea lui Gainsbourg si la patruzeci de la aparitia albumului "Histoire de Melody Nelso" (recunoscut de critici si fani deopotriva ca fiind cel mai complex si influent material al artistului), Jane Birkin se reintoarce in trecut, la piesele mentorului sau, oferindu-le de aceasta data o savoare rafinata de influentele japoneze ale unui grup de muzicieni din Tara Soarelui Rasare.

Povestea colaborarii cu acesti instrumentisti a inceput imediat dupa tragedia care a lovit anul acesta Japonia, cand Jane Birkin s-a angajat intr-o serie de concerte caritabile, menite sa stranga fonduri pentru sinistrati. Artista a discutat cu un grup de muzicieni japonezi care au raspuns afirmativ propunerii sale de a colabora, nascandu-se astfel acest proiect de reinterpretare a celor mai cunoscute piese semnate de Serge Gainsboug, intr-o maniera diferita si originala.

Primul concert in aceasta formula a avut loc in Tokyo si s-a bucurat de un succes formidabil, motiv pentru care artista a decis sa porneasca intr-un turneu mondial numit Serge Gainsbourg & Jane via Japan.

  • Concertul din Romania va avea loc pe data de 13 noiembrie, la Sala Palatului, biletele fiind disponibile la mai multe categorii de pret – 80, 130, 170, 210 sau 250 lei, in functie de distanta fata de scena. Acestea pot fi achizitionate online pe www.myticket.ro, in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.