Istoria lui Coco Chanel este istoria unei femei extraordinare. O revolutionara. O femeie de succes care s-a ridicat dintr-o saracie adanca, pentru ca numele ei sa devina unul dintre cele mai cunoscute branduri, pentru ca ideile ei in moda si personalitatea sa nemaipomenita, sa ne influenteze mereu. Jurnalista italiana Oriana Fallaci i-a facut acesteia un portret fidel, in momentul cand Coco avea 83 de ani.

Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel s-a nascut in anul 1883 intr-o familie foarte saraca. Mama ei a murit cand Gabrielle avea doar 6 ani, apoi a fost parasita impreuna cu fratii sai de catre tatal care i-a lasat in grija rudelor. Copilaria marcata de suferinta nu a impiedicat-o pe Gabrielle sa devina marea Coco Chanel, potrivit Garbo.ro.

Coco a creat un nou look pentru femei in secolul XX, indepartandu-se de imperativul incorsetarii si al rochiilor lungi si ample. Ea a creat haine mult mai comode care musai trebuiau sa sublinieze feminitatea si frumusetea corpului. Costumul Chanel din anul 1923 sau designul ei de geanta au ramas si acum extrem de in voga. Coco spunea de altfel: “Moda paleste, doar stilul ramane acelasi”. Ea este cea care a incurajat adopatrea notiunii de stil. De la Coco Chanel incoace, eleganta are cu totul si cu totul alta prestanta. Am putea spune ca Chanel a devenit un sinonim pentru eleganta.

Citeste mai departe articolul pe Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.