In perioada 1-9 octombrie, iubitorii de film pot participa la (RO-IFF), singurul festival care promoveaza cineasti din zona Marii Negre.

De mentionat este faptul ca (RO-IFF) este si singurul eveniment cinematografic care include o sectiune competitiva adresata exclusiv femeilor-regizor.

  • Filme de Oscar, in premiera in Romania

In cadrul celei de-a saptea editii vor avea loc peste 40 de proiectii de filme si evenimente, premiere de filme recompensate cu Oscar, precum „In a Better World”, sau ale unor filme romanesti mult-asteptate de public, cum este continuarea celebrei serii „Liceenii”.

Dintre personalitatile de marca prezente in acest an, organizatorii o mentioneaza pe Julie Taymour, regizoarea celebrului Frida, si Tatiana Issa, regizoarea multipremiatului documentar Dzi Croquettes.

Romania International Film Festival este impartit in sase sectiuni
:CineBlackSea si Woman in Cinema, cu filme, scurt metraje si documentare, Underground , filme care provoaca si depasesc granitele clasicului in cinematografie, Focus: Brasil, Panorama - „filmele momentului” si 2 X 3, sectiunea in care organizatorii propun o intalnire cinematografica intre un regizor si o regizoare, fiecare cu cate trei pelicule prezentate in Festival.

In acest an, fata in fata, Julie Taymour cu Frida, Across the Universe, The Tempest si Nae Caranfil cu Dolce Far Niente, premiera in salile de cinema din Romania, Filantropica si Restul e tacere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.