Editura Marvel Comics din Statele Unite a creat un nou super-erou: este vorba despre o versiune moderna a personajului Spider-Man, al carui alter ego este de acum un adolescent newyorkez afrohispanic.

In viata de toate zilele, noul Spider-Man se numeste Miles Morales. El locuieste cu parintii in cartierul newyorkez Brooklyn, atunci cand nu este ocupat cu urmarirea raufacatorilor, cand poarta celebrul sau costum rosu si albastru.

Precedenta "incarnare" a lui Spider-Man, unul dintre eroii de benzi desenate a carui popularitate nu a scazut niciodata, era Peter Parker, un orfan alb, originar din cartierul Queens, tot din New York. Insa el a fost ucis de inamicul sau dintotdeauna, Green Goblin, in numarul din luna iunie al acestei reviste consacrate aventurilor lui Super-Man, scrie MEDIAFAX.

"Cand s-a ivit ocazia de a crea un nou Super-Man, am stiut imediat ca acesta va fi un personaj reprezentantiv, atat prin originile sale, cat si prin experientele sale, prin prisma diversitatii secolului al XX-lea", a declarat Axel Alonso, redactorul-sef al editurii Marvel Comics.

"
Personajul Miles urmeaza traditia narativa a personajelor precum Peter Parker, insa el ne arata ca este totusi un nou tip, unic, de Spider-Man si ca este demn de a-i purta numele", a adaugat Alonso.

Axel Alonso spune ca a avut ideea de a schimba originea etnica a lui Spider-Man atunci cand Barack Obama, al carui tata este african, si-a preluat functia de la Casa Alba, in ianuarie 2009.

Insa, inainte ca acest lucru sa se intample, Marvel Comics trebuia sa gaseasca ocazia potrivita. Aceasta a venit odata cu moartea personajului Peter Parker.

"Pentru a-l ucide pe Spider-Man, trebuia sa stim cine il va inlocui", a povestit Axel Alonso, el insusi un metis. Tatal sau este mexican, iar mama lui este britanica, iar creatorul personajului Spider-Man, Brian Michael Bendis, era evreu si a adoptat doi copii din Africa.

Spider-Man este unul dintre super-eroii cei mai populari de pe planeta.
In luna martie, un exemplar din primul numar al revistei de benzi desenate care ii prezenta aventurile, lansat in 1962 si vandut cu 12 centi pe atunci, a fost vandut la licitatie pentru suma de 1,1 milioane de dolari.

Citeste si:
Actorul Tom Holland, noul "Spider-Man"
Actorul Tom Holland, noul...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.