Lungmetrajul Transformers: Dark of the Moon, al treilea film din franciza Transformers, a depasit pragul incasarilor de 1 miliard de dolari si devine, astfel, al 10-lea film din istorie care a reusit aceasta performanta.

Transformers 3, regizat de Michael Bay, este cel de-al treilea film din 2011 care a depasit pragul incasarilor de 1 miliard de dolari. Totodata, aceasta pelicula este primul film din franciza "Transformers" care a reusit aceasta performanta.

Conform hollywoodreporter.com, de la inceputul saptamanii, incasarile obtinute de acest film pe plan international, in afara Americii de Nord, erau de 663 de milioane de dolari, iar incasarile obtinute in cinematografele nord-americane erau de 338,8 milioane de dolari.

Filmul Transformers 3 este cel de-al 10-lea film din istoria cinematografiei care trece de pragul incasarilor de 1 miliard de dolari, aceasta performanta fiind impulsionata probabil si de faptul ca pelicula a fost prima din franciza Transformers care a fost realizata si difuzata in 3D, informeaza MEDIAFAX.

In 2011, alte doua filme, realizate tot in 3D, au reusit aceasta performanta: Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi, lansat de studiourile Disney, si Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2, lansat de Warner Bros.

Primele trei pozitii in topul filmelor cu cele mai mari incasari din toate timpurile sunt ocupate de lungmetrajele Avatar (2,7 miliarde de dolari), Titanic (1,8 miliarde de dolari) si Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui (1,11 miliarde de dolari).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.