"Back to Black", al doilea si ultimul album de studio al lui Amy Winehouse, a ajuns pe prima pozitie in topul iTunes din Marea Britanie si din alte 15 tari, detronand discul cantaretei britanice Adele, "21".

LP-ul a ajuns pe locul 59 in cele cateva ore de la moartea lui Amy Winehouse si pana in momentul in care vanzarile au inceput sa fie contabilizate, scrie DailyMail.

De asemenea, au crescut si vanzarile single-urilor "Back to Black" si "Rehab", acestea ajuncand din nou in topuri, pe pozitiile 81 si respectiv 181.

  • In intervalul vineri - sambata, vanzarile albumelor lui Amy Winehouse au crescut de 37 de ori, iar cele ale single-urilor sale, de 23 de ori.


Si albumul de debut al cantaretei, "Frank", a inregistrat o crestere si a ajuns pe pozitia a noua in topul iTunes din Marea Britanie.


Cantareata a debutat in 2003 cu albumul intitulat "Frank", pentru care a primit o nominalizare la Mercury Prize. In 2007, Winehouse a castigat un premiu BRIT la categoria "cea mai buna cantareata britanica" si o nominalizare pentru "cel mai bun album britanic" - "Back to Black".

Acest album, produs de Mark Ronson, a castigat locul intai in topul albumelor din Marea Britanie si a debutat pe locul sapte in topul U.S. Billboard 200, devenind cel mai mare debut pentru un album realizat de catre o cantareata britanica.

Winehouse a fost recompensata cu cinci premii Grammy in 2008, pentru "inregistrarea anului", "cantecul anului" si "cea mai buna interpreta", cu piesa "Rehab", "cel mai bun album pop" - "Back to Black" - si la categoria "debutantul anului".


Cantareata si compozitoarea britanica Amy Winehouse, in varsta de 27 de ani, a fost gasita moarta, sambata dupa-amiaza, in apartamentul ei din Londra.

Chris Goodman, agentul de presa al cantaretei, sustine ca Amy Winehouse si-a petrecut ultimele ore din viata in compania agentul de paza Andrew Morris, inainte de a merge la culcare, singura, in camera ei. Goodman afirma ca Amy Winehouse a murit in somn.

Citeste si:
Dezvăluiri despre moartea unei cântărețe celebre
Dezvăluiri despre moartea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.