Vara aceasta, cinefilii ar putea face o supradoza de supereroi. Vin din toate partile si apara, fiecare in stilul lui, Pamantul, valorile americane si propria onoare: roboti, cowboy, barbari, soldati antrenati, capitani ai Americii.

Transformers: Dark of the Moon deschide sirul de blockbustere vineri, 1 iulie, insa majoritatea vin in august pentru ca nimeni nu indrazneste sa concureze capitolul final al unei francize-fenomen ca Harry Potter, care apare la mijlocul lui iulie.

Filmreporter.ro face un preview la ce va asteapta vara aceasta in cinematografe: 12 filme care vor domina box office-ul, incepand cu Transformers si terminand cu Strumpfii. (trailerele, la finalul articolului).

  • 1 iulie. „Ce atata coerenta, hai cu efectele!”, se incuraja un blogger american, tragand cu urechea la ce spun cei care au vazut deja episodul trei al francizei cu roboti in proiectii restranse. Si se aude ca Transformers 3 ar fi mai bun ca celelalte doua razboaie robotice precedente puse in scena de Michael Bay, partial si pentru ca 3D-ul le da o alta amploare.

Scenariul face trimitere la un episod din istoria misiunilor in spatiu: in 1969, cand naveta Apollo 11 aterizeaza pe Luna, nu o face pentru a cerceta satelitul, ci Arca Autobotilor, lansata dupa ce acestia pierdusera lupta cu Decepticonii, pe planeta Cybertron. Toata tehnologia lor se afla pe aceasta nava, unde Sam Witwicky (Shia LaBoeuf) este trimis pentru a-i invata secretele si a le folosi impotriva Decepticonilor. N-o mai avem pe Megan Fox, in schimb intra in scena Rose Huntington-Whiteley, alaturi de John Turturro, Francis McDormand, Josh Duhamel sau John Malkovich.

Peste 800 de milioane a incasat Transformers 2 in 2009, o suma pe care 3D-ul se presupune c-ar trebui s-o depaseasca.

  • 8 iulie. Bad Teacher / Profa rea, dar buuuna are un titlu suficient de „smecher” incat sa aduca spectatorul in mall-uri. In plus, o are pe Cameron Diaz pe afis iar incasarile nesperat de mari din SUA i-au dus buhul de comedie la care e bine sa mergi vara, ca iesi revigorat. Asta desi mare parte din critica a desfiintat filmul pentru clisee, previzibilitate si morala ipocrita.

Diaz e o profesoara iesita din limitele clasice general acceptate: bea, se drogheaza cand si cand, da note la nimereala si e ahtiata dupa bani. Insa cu totii – elevi, colegi, prieteni – ii vor da o lectie care o vor transforma peste noapte intr-un model de moralitate.

15 iulie. Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea a II-a e cel mai asteptat film al verii, nu exista nici un dubiu in privinta asta. Desi toata lumea stie finalul seriei lui J.K.Rowling, toata aceasta lume vrea sa-l vada transpus la cinema. E the grand finale al unei povesti de dragoste cu o generatie de spectatori care are acum in jur de 20 de ani. E foarte posibil ca acesta sa fie si cel mai profitabil film din serie in box office, precedentul ajungand aproape la un miliard de dolari. Toata franciza a strans pana acum 6,36 miliarde de dolari, fiind cea mai profitabila din istorie. Ne luam, asadar, ramas bun de la Harry, Hermione, Ron si-i lasam sa-si vada de carierele lor.

Citeste si:
Roboții creativi, acum în România
Roboții creativi, acum în...

Descopera alte 9 FILME TARI pe Film Reporter.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.